Beázott autó belsejének kiszárítása? Hogyan lehetséges?
Skoda Fábia típusú autó, valahogy még magam sem tudom miért úgy beázott, hogy az ülések szárazak, de a lábaknál elöl és hátul is vagy 3 cm víz állt. Azt rongyokkal kiszedtem belőle, de még így is nagyon nedves a "talaj".
Hogyan száríthatnám ki minél gyorsabban?
Hűtővized rendben? Csak mert simán megeshet hogy a fűtőradiátorod engedi ki magából a vizet és az ott köt ki a lábaknál. Vagy ha nem akkor lehet valahol alul kirohadt egy rész és ott beszökött a víz az utastérbe. Vagy a szélvédőtömítés mondta be az unalmast.
A vízkiszedésére nekem 10 emberből 8 ember azt a tanácsot adta hogy szedjem ki a szőnyeget, és kilógatva valahol szárítsam meg ami nálam kettő hétbe tellett szinte mire csont száraz lett annyira megszívta magát. Hozzáteszem utána kb 1 kiló szódabikarbónával beszórtam amikor el volt már fektetve a placcon, jó alaposan beledörzsöltem, aztán porszívóval szárazon amennyire tudtam kiporszívóztam belőle, utána meg kárpit tisztítóval 3 alkalommal szintén át pucoltam, majd hagytam 3 napig a napon száradni, és még így sem teljesen tökéletes, de már sz@rtam bele a dologba, így visszaraktam és ennyi.
Hűtővíz rendben, egyszer előfordult, hogy az első üléseknél kezdte benyomni a vizet, rendesen jött be a lábfűtésen keresztül a víz. Ha átkapcsoltam első ablakfűtésre köpködte a vizet belülről a szélvédőre.
Lehet hogy a szétvédőtömítés mehetett tönkre, befolyt a fűtésrendszerbe a víz, majd amikor nagyobb sebességre lettek kapcsolva a ventilátorok kinyomták a vizet az utastérbe?
Ha van hősugárzód akkor ülj be a kocsiba, kapcsold be 2 percre és várj...
folyni fog az ablakokról a pára.
kikapcsolod, letörlöd az ablakról a nedvességet száraz törlőkendővel majd kidobod a kocsiból a nedves törlőkendőt...
aztán újra 2 perc hősugárzó, törlés és indulhat elölről.
egy kicsit időigényes de tuti veszel ki nedvességet az autóból!
+ nappalra résnyire engedd le az ablakot ha végeztél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!