Valaki tud segíteni? Peugeot 106-osról van szó!
Elég laikus vagyok az autók terén, pár hónapja vásároltam egy 1995-ös 106-ös 1.1-es peugeot-ot.
Munkába járásra vettem, komoly probléma nincs eddig az autóval, de a fűtés az nagyon gyenge. Reggel melegítem kb 2 percig, addigra visszanyomhatom a szivatót is.Utána megyek kb 5 km-t és még csak ott kezd langyosodni a levegő amit nyom.
A másik dolog, észrevettem hogy a leömlő után(?)van egy repedés a kipufogón, szinte rögtön a motorblokk előtt, ezt lehet hegesztetni vagy csere? Lassan majdnem körbeér a repedés rajta, nincs nagy hangja de a fogyasztás elég magas (7L) mikor megvettem ez volt kb 5.
És van egy számomra azonosítatlan alkatrész a motor bal felében, a hűtővíz rendszer egyik eleme lehet, szemből nézve a bal oldalon található, vízcsövek futnak bele, az ékszíj vonalában van és egy szelepsapka szerű zár van a tetején, ez a sapka ereszti a vizet, látszik hogy folyton nedves körülötte. Ennek az alkatrésznek a neve érdekel még és hogy hol találok ilyet.
Ellenőrizni kell a termosztátot, ha a hűtő együtt melegszik a motorral, akkor nyitva maradt és azért melegszik lassan. Ez okozhatja a túlfogyasztást is.
A kipufogócsonkot nem érdemes hegesztgetni, mert újra elreped, inkább vegyél egy bontottat.
A szelepsapka szerű dolog, talán egy légtelenítő csavar lesz és valószínűleg a tömítést kell alatta cserélni. Ez általában egy gumigyűrű szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!