50ccm-es segédmotor kerékpárt le lehet rendszámoztatni?
Figyelt kérdés
Van egy 50-es motorom és az a kérdésem ha teszek bele egy 125-ös motorblokkot esetleg jobb fékeket nemtudom... ezek után kaphat rendszámot? Hogyan működik ez?2018. jan. 20. 08:08
1/7 anonim válasza:
nem kell ahhoz 125ös blokk hogy rendszámot kapjon
amúgy minek?
2/7 A kérdező kommentje:
Régóta megvan a robogóm és letettem pár hónapja az A2 jogsit emellett néztem hogy ugyanebből a motortipusból létezik 125-ös változat így arra gondoltam megtartom a saját motoromat de 125-össé alakítom. Ehez viszont kellene rendszám csak nem tudom hogy ez közlekedési hatóság szempontjából átalakított 50-es motor nagyobb motorrá vizsgáztatása működik-e és hogyan?
2018. jan. 20. 08:41
3/7 anonim válasza:
Ha van gyártói tanusítványa hogy megfelel a forgalomba helyezés feltételeinek. Illetve nem kell feltétlenül gyártói "papír", de akkor hatóságilag le kell szemléztetni. Ha ott azt állapítják meg hogy minden oké, akkor levizsgáztatják, de arról is tájékoztatnak hogy mi a hiányosság. Na itt kezdődnek a bajok. Mert ha át kell alakítani, akár csak hátsó lábtartót, kapaszkodót felszerelni, akkor már kell átalakítási engedély a maga összes nyűgével együtt. Megvalósítható, de ez kishazánkban pokoli tortúrát jelent a gyakorlatban. Jobb ha veszel egy rendszámos 125-öst.
4/7 A kérdező kommentje:
Van neki 50-es Osztrák forgalmija. Igazából átalakítási engedélyt kikérni az egy rémálom lenne mert én autónál hallottam hogy azt meg kell terveztetni, és hasonló finomságok.
2018. jan. 20. 08:51
5/7 A kérdező kommentje:
Lehet igazad lesz!!!
2018. jan. 20. 08:51
6/7 anonim válasza:
"esetleg jobb fékeket nemtudom".
Te ne fogj neki ilyen tudással.
7/7 anonim válasza:
Elméletben lehet, gyakorlatban gazdasági pokol és bürökratikus rémálom az ilyesmi. A végén lehet annyiba lenne, mintha vennél egy új! 125-öst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!