Renault Clio 4000-4500-as fordulaton megtorpan, visszaránt dadog, az alatt és fölött jó, mitől lehet?
Sziasztok!
Clio2 1.4 16V 2003, 34e km
Minden szép és jó, ugye a kocsi előző tulajnál keveset volt használva, így már túlestem az alábbi cseréken az elmúlt egy évben: gyertyák, trafók, benzinszűrő. Továbbá volt egy fojtószelep tisztításom és tanításom is.
A nyáron az alábbi hibát produkálta. Jövök le pályáról (tehát totál üzemmeleg) és a főúton előzni akarok majd azt veszem észre hogy 4500-as fordulat környékén megtorpan a kocsi.
Próbáltam előidézni a hibát azóta és teljesen rapszodikusan van hogy csinálta van hogy nem, de 4000 környékén mindig volt némi visszarántás és általában 2-3-ban.
Ma arra jöttem rá, hogy 2-ban lepadlózva szinte 100%, hogy előjön annyira hogy nem csak megtorpan, de 4000-nél tovább nem is engedi pörögni, majd 3-ban már jó és utána 2-ben próbálva újra jó, de a torpanás marad.
Ha átlép ezt a 4000-4500 körüli tartományt akkor a fölött már újra jó. Nyilván itt nagyon ritkán járok, de a 4000 körüli az előzésnél kellene.
Szerintetek milyen irányban lenne érdemes elindulni?
Köszönöm előre is
34e km???? Inkább 340e szerintem.
Amúgy lambdaszonda jó? Légtömegmérő?
34 ezer, jól írtam.
15 ezerrel vettem egy éve, megkímélték :)
Lambdaszonda jó és légtömegmérő jó, ezeket hogy derítem ki?
Nem kereskedotol. Kolleganom apukaja hasznalta. Ujan vettek es olyan hetvegi auto volt.
Ezeknek a kerdeseknek mi koze a problemahoz amugy? :)
Sziasztok!
Denso gyertyát raktam bele, azzal nem csinálja.
A Bosch Platinumot nem szerette.
Köszönöm a segítséget
Kérdező, végtelenül türelmes ember vagy az itteni idiótákhoz, és kivételes, hogy valaki megírja a hibát, ha rájött.
Én köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!