Mi a véleményetek az alábbi autóról és mennyi a tényleges átlagfogyasztása?
Sziasztok. Autóvásárlás előtt állok, keret 1,5m forint csak az autóra ( ezen felül el van téve átíratás,szervizelésre stb-re is pénz).
A kiszemelt az a Mazda 3 2005-6 körüli évjárat. Már rég óta nagyon tetszik ez a típus, minden vágyam egy ilyen autó és most eljött az idő a vásárlásra.
Évi 15ezer körül mennék, ezért a benzin a nyerő.
Viszont időközönként mennék hosszabb távra is ami kb 1.000km-t jelent oda és vissza is ezért a 2.0 benzinmotort preferálom. ( év max 5 alkalom).
Mennyi lenne a 2.0 benyának az átlagfogyasztása, mennyivel több az 1.6-hoz képest?
Valamint érdekelne az is, hogy használtautón láttam sima 2.0 és 2.0 GTA-t is, viszont nem tudom mi a kettő között a különbség. ( hozzáértő annyit mondott, hogy manapság már minden 2.0 benzinhez odabiggyesztik a GTA-t, de nem tudom a GTA mi előnnyel jár.)
Köszönöm a válaszokat!
A fogyasztás részletkérdés, egyébként fél-1 liter a különbség az 1.6-hoz képest városban ,minden máshol a fél-1 liter környéke.
A motor jó ,viszont nagyon nehéz olyat találni ami nem rohad... Sajna nem ide lett tervezve.
Mazdánál van különbség a 2.0 és az 1.6 befecskendezése közt? Toyotás vagyok, nálunk a 2.0 már közvetlen befecskendezésű (T25), nem túl jó választás rövidtávozásra mert kokszosodik a szívóoldal.
Én azt hallottam, hogy nálunk a 2.0 az kb. egy literrel fogyaszt többet mind az 1.8. Utóbbi mondjuk szívócső befecskendezéses.
Egy liter az 150 x 400 = 60.000 Ft/év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!