Milyen autót ajánlotok elsőnek 1 millió forintig?
Az,hogy első autó lehet sokakat fog befolyásolni ,de első sorban kérem ne . Én vw passat V gondolkodtam vagy skoda superb comfort. Dízel legyen mindenféleképp fogyasztása érdekében. Tdi , pd tdi jöhet szóba . Egy csippet és egy nagyobb turbot lehet kapna idővel , 170 le körül-ig . Alkatrészre is kitérhetünk mivel nincs olyan autó ami soha nem romlik el . Szóval olcsó fenntarthatóság sem kizárandó ok. Várom a válaszokat.
ui : jelen állapotomban hülye vagyok a kocsikhoz ,de nem sötét ,minden hasznos infót elfogadok .
Az első válaszolóval egyetértek, csak ne a PD változatot vedd. Csak 6 lóerővel több mint a sima TDI 110 lőerős változata, ám nagyobb az esély a meghibásodásra a PD-k esetében. Az egyik fő elem ha meghibásodik, legalább 60ezer forint a cseréje, rosszabb esetben motor-csere is szükségeltetik.
Tehát Golf VI 1.9 TDI 110LE, ha mindenképp dízelt akarsz. Sajnos a Golfok benzines változatának nagyon rossz a fogyasztás/teljesítmény aránya. Kevés lőerő, nagy fogyasztás. (1.6 110 LE, 2.3 150 LE. 9-13liter/100km mindkét esetben)
De vigyázni kell, ha nagy szerepet töltene be a kocsi életében a motortuning, akkor benzines autót érdemes venni. A benzines motorokat sokkal többféleképpen és jobban lehet tuningolni.
Valamint, ha a fogyasztás a fő szempont. Azt szokták mondani autós berkekben: amit a dízelen megspórolsz, mint üzemanyag, azt rá is költöd a javítására.
El kellene felejteni végre ezt a PD mizériát. 1.9 pont mindegy, a PD elem ugyanakkora hibaforrás, mint egy turbó, kuplung stb.
Nekem volt 110 lóerős Golf IV, 140.000 km-t tettem bele. Nagyon jó vétel volt.
Egyébként volt az 1.9 PDTDI-nek 131 és 150 lóerős változata Passatban, Golfban stb. Szóval nem csak 6 lóerőről van szó...
A tuninghoz egy gondolat, az nem egészen úgy működik, hogy ráakasztunk egy nagyobb turbót aztán jóvan'...
150 lóerős már egy chippel tudja bőven.
Szia
Élőször is az szeretném tudatni veled hogy első autónak ne vegyél hiperbivajvadállatot sőt még sima bivajt se.Úgy látom ilyen 1.2millióg gondolkozol.Vegyél ebből egy fiatalabb kisautót ne rögtön superb-bel meg passat-tal feszítsél egyrészt mert inged gagyád rámegy a szervízre másrészt meg egy fiatalabb kisautó biztonságosabb mint egy idős nagyautó.
Amit ajánlok neked:
-vw golf5 mar van ennyiert 1.6 szívóval vagy 1.9-es 105 lovas pdtdi-vel
-Renault megane 1.5dci 86lovas(a közhiedelemmel ellentétben NEM SZAROK és megy is ha odalépsz)
Egy jó tanács:Ennyi pénzért a különleges igényeket gyorsan elfelejteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!