Mitől dobja le a biciklim a láncot?
Sziasztok!
Vettem egy 20" nova camping biciklit felújítás céljából. Leszereltem a hátsó sárvédőt amihez ki kellett venni a hátsó kereket. Visszatettem mindent és a láncot fogra veszi vagy mit csinál. mi lehet a baja? Egyéb infók
kontrafékes, váltó nélküli, az első lánctányér csinálja ezt, eléggé kopott a hátsó fogaskerék, eddig működött.
Átugrik, vagy oldalirányban dobja le?
Általában nem fut a két lánckerék, ezért ugrik le a lánc.
A kopottság nem nagyon számít, inkább egy kis olaj, vagy zsír kellene.
Nézd meg egy egyenes léccel, hogy fut e két lánckerék?
Valószínű, hogy meg van nyúlva a lánc. Ez persze nem kell hogy gobd legyen, ha megfelelően hozzá van kopva minden - egy bizinyos határig. Két dolgot nézz meg: 1. Elég feszes-e a lánc. Ha rányomsz felülről, és fél-1 centinél többet tudsz rajta lenyomni, akkor húzd hátrébb a kereket. Ha nem megy hátrébb, ki kell venni szemet. 2. Ha elöl és hátul is páros fogszámú lánckerék van, akkor meg kell keresni, hogy futott rajta eredetileg a lánc. Minden második fog oldala jobban le lesz kopva, ezekre a fogakra kell kerüljön a lánc szűkebb része.
Ha mindezek megvannak és még mindig ledobja, akkor tényleg komoly mértékben le van nyúlva a lánc és cserélni kell, valószínűleg a lánckerekekkel együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!