Használt autó vásárláshoz segítség?
Sziasztok!
Mindenki azt tanácsolja ugye, hogy használt autót a kínálat közép-felső részétől érdemes nézni, mert a kínálat alján található gépek nem véletlenül kerülnek annyiba, amennyibe.
Nos, a kérdésem az lenne, hogy ezt pontosan hogy is kell értelmezni? Teszem azt én egy Opel astra G-t szeretnék vásárolni 1.6 benzin motorral. Itt az egész G astra kínálat közepétől érdemes felfelé nézelődnöm, vagy a benzin motorral szerelteken belül, esetleg konkrétan az 1.6 benzin motorral ellátott darabok
kínálatának közepétől?
Bocsi ha kicsit kusza a kérdés, remélem azért értitek a lényeget.
Előre is köszi a válaszokat!
azért nem kell ennyire komolyan venni, mert sok esetben az ár sem mondja meg a pontos állapotot. sokan felrakják középárban, gondolván, hogy olyan hibái vannak az autónak, amik hátha nem derülnek ki, kívülről nem látszanak.
más meg leírja részletesen az autó minden paraméterét, hibáját és az ennek megfelelő alacsony árat, de lehet ennek ellenére mégis jobb állapotban van, mint az előbb említett vagy legalábbis nem rosszabb.
úgyhogy az nem garancia semmire, hogy ami drágább, az jobb.
Én egy Vectrát vettem, de adtam is tovább, jóval olcsóbban, mert jól átb...tt az eladó.
Szét volt rohadva a bölcsője, meg a fékrendszere össze volt gányolva.
Mindezt olyan áron, amiből rendes autót lehetett volna venni.
Szóval nézd meg azt is, kitől veszed, milyen helyen, rengeteget elárul. Ha meg nem szimpatikus a helyzet, lelépsz.
Ha ennyire tudod specifikálni, hogy mi kell akkor érdemes szűrni minél több paraméterre.
Tehát ha te tudod, hogy neked 1.6-os kell akkor eleve arra keress és ott nézegesd a kínálatot. Ökölszabály, hogy érdemes a kínálat felső tartományában keresni. Én azért úgy szoktam mondani, hogy az alsó harmad kb alapból kiesik. felette érdemes keresgélni. Nyilván nem is az utolsó 10%-ot kell mindenáron nézni. Vannak jópáran akik el vannak szállva és túlértékelik az autójukat.
Ritkán és kellő gyorsasággal alacsony áron is lehet jót venni (sürgős az eladás, eladó nem ismeri a piacot, alulárazza az autót stb stb), de az a ritkább. Rutintalan, hozzá nem értőnek valóban célszerű a kínálat felső 2/3-át böngészni inkább. Pláne ilyen viszonylag gyakori típusnál
Az árszórás aljáról mi sem vásároltunk soha, de nem azért mert "túl olcsó" hanem mert épp nem az felelt meg.
Néha jó az olcsóbbat venni, mert van, hogy kifizetsz egy drágább autót amibe bele képzeltél minden jót és heppit aztán meg ugyanúgy akármi baja lehet.
Inkább olyat szoktam nézni ahol nem azt írják, hogy topp állapot és hogy semmi baja, hanem ahol konkrét szervízt tudnak felmutatni.
Csak egy példának:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!