Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen quadot vegyek, hogy...

Milyen quadot vegyek, hogy mennek az ilyen dolgok?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Azt szeretném tőletek kérdezni , hogy szerintetek milyen quadot vegyek ? Most kezdenék el mert , nagyon megtetszett meg stb. kb 3x mentem eggyik baratomnal. Olvasgattam utana , de hasznos infot nem talaltam. Inkább olyan qoadot vennek ami , hegyre valo , dombos utakra . Ès meg azt szeretnem kerdezni , hogy quadra kell kulon jogsi ? AM kategoria eleg ? Vagy ez igy hogy megy ? 14 éves vagyok , 168 cm , 54kg .

2018. jan. 10. 19:38
 1/8 anonim ***** válasza:

14 évesen miből vennél quadot?

A quadok többsége sporteszköz, közúton tilos használni, kevés alkalmas a közúti közlekedésre, és nem fillérekbe kerül.

2018. jan. 10. 19:51
 2/8 anonim ***** válasza:
Miért nem kérdezed meg a barátodat, akivel mentél?
2018. jan. 10. 19:51
 3/8 .,,.,,.,, ***** válasza:

Szerintem van olyan quad amihez elêg az AM kategória, de az nem lehet valami erős, viszont valószínüleg nem forgalomban akarod használni (legalábbis remélem) mert akkor nem kell jogsi.

Ha forgalomban akarod akkor jobban jársz inkább ha valami krossz szerűséget veszel, vagy egy robogót. Nekem is van egy robogóm (yamaha bws) , és azzal is lehet baromkodni a kertben, nem kell neked egybôl quad, előbb motorozni tanulj meg, hidd el az is van olyan jó, ha nem jobb, és legalább nem nyom őssze ha felborulsz.

2018. jan. 10. 19:54
 4/8 A kérdező kommentje:
Igazábol csak ugy kéne ameddig elmegyek a hegy,dombos reszig . És nem közutra kell , de muszály olyanon mennem ha el akarok jutni oda.
2018. jan. 10. 21:21
 5/8 anonim ***** válasza:

Olyan formában lebukásig lehet quadozni, a rendőrt ugyanis nem feltétlenül érdekli, hogy "valahogy el kell jutni oda", pláne, ha a dombos rész sem egy zárt magánterület.

Zárt pályákon nem szükséges semmiféle jogosítvány a quadra, sporteszköz, de az olyan quaddal tilos közterületen, közúton közlekedni, és az erdő, mező, szántóföld, dimbes-dombos terep sem kivétel.

2018. jan. 10. 23:10
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a segitséget :) és milyen qyadot ajánlotok ?
2018. jan. 11. 06:35
 7/8 M.Patye válasza:
Igazából 50ccm-t vezethetsz ,,esetleg" AM-el, de annak semmi húzó ereje lényegében.(magyarán nem biztos hogy felvisz egy pl. Homok dombon) Minimum: A1 illetve B kategóriával vezethetsz rendes machinát. De olyat vegyél ami vagy megfelel a NKH (Nemzeti Közlekedési Hatóság) előirásainak. E-mail-en vagy személyesen is érdeklődhetsz náluk, náluk is rendezed a rendszámot + papirmunkát. De célszerűbb olyan quadot venned kéz alól ami le van rendszámozva. (Hidd el végig jártam és nem 1honap alat és nem 10000 ft-ból! Széles utat kívánok!
2018. jan. 11. 21:17
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a segítségeket :)
2018. jan. 13. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!