Szerelhetek halogénes fényszóróba xenont ha a lámpatesten fel van tüntetve, hogy H1 or D2S?
Szerlehetsz, mert elbírja, belemegy, s vilagít is.
De az más kérdés hogy ez szabályos-e.
biztonság miatt nagyon nem mindegy, hogy az erős fénycsóva miként világít, hiszen ami a sofőrnek alapvetően előny, az rosszul beállított lámpa esetén a szemből jövőnek fokozott hátrány, őt ugyanis vakítani fogja intenzívebben az izmos fény. Ennek kiküszöbölésére a Xenon fényszóróval felszerelt autók számára kötelező az Európai Unióban (és a hazai szabályzás szerint is) az automatikus szintszabályzás és az automatikus mosóberendezés, továbbá az is alapkövetelmény, hogy Xenon izzót csakis az ilyen fényforrás számára kialakított világítótestbe szabad építen
ni. (Ezt a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990 (IV. 12.) KöHÉM rendelet szabályozza.) Az előírásból következően a HCR, HC, HR, stb. jelzésű fényszórókban csakis halogén izzók (H1, H3, H4, H7, stb.) használhatók, mivel e fényszórók csak a típusra előírt izzókkal képesek maradéktalanul teljesíteni a megvilágításra vonatkozó követelményeket.
U.I.: a te gyári lámpád szana széjjel fogja szórni a fényt. Jól meg is büntetnek és jobban sem fogsz látni emiatt.
Általaban ezeknek más foncsoruk van. Ami állítja a szórást is.
ha nagyon szórni fog és vakítani akkor biztos nem marad benne nem vagyok az a fajta... biztos be lesz állítva és tesztelve +ahogy tudom lehúzva a magasságállítóval! a lámpára ez van írva én is meglepődtem és azért gondolom, hogy nem lehet olyan rossz a xenonnal sem a szórás
azt is megértem, hogy sokan megijedtek és elkülditek egy helyre az embert mert féltek, hogy +1 aki vakít szembe de higgyétek el az sem jobb ha vakon megyünk előre! de elismerem ha vakít akkor nincs helye benne! csak az érdekelt, hogy mire számítsak teljesen kidobott pénz vagy lehetséges a siker?
Szerintem meg csináld meg normálisra, az eredeti gyárira és jónak kell lenni.
Ne sufni tuningolj, az úgy se lesz jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!