Volkswagen Bora 1.6 16v, miért villog és sípol a motorolaj nyomás jelző lámpa?
Üdv!
Adott egy VW Bora 1.6 16v-2002
Az autoban 3000km-el ezelött let olaj cserélve. (Motul 5w30-at rakott bele az autószerelő, pedig eddig csak 10w40 volt benne)
Városban, általaban alacsony sebességen, 1500-as fordulat felett elkezdett villogni pirosan a motorolaj nyomás jelző és sípolni az autó. Persze én egyből félre álltam és leállítottam a motrot. Megnéztem az olajszintet, ami a maximum értéken állt.(persze kis várakozás után) Az olajbetöltő nyílás kupakját is letekertem és arra lettem figyelmes, hogy a kupak alján citromsárga színű valamilyen trutyi van. Az autót újra gyújtásra tettem, nem jelzett semmi problémátc így tovább indultam. Kb egy, másfél kilométer után ugyanez a hiba üzenet fogadott, villogott a lámpa és sípolt az autó. És ezt még jó párszor elhatszotta, amég félve kiértem a városból és neki indultam a 40km-es hazautamnak bátran.(éjjeli 2 óra volt) lakott teruleten kivűl egyszer sem jelezte ezt a hibát.
A sárga trutyihoz még annyit, hogy utána kérdeztem ismerőseimnél, termosztátot kérdezték, de az most került bele nem rég új és az auto mindig nagyon stabil 90-rn van. Nem igazán rövid távozok vele, így úgymondd a vízgőzt is kilőném így laikus ként. Hűtővízem nem fogy, nem olajos.
Bármi ötlet, segítségnek örűlnék, főleg az olajnyomásos ügyben!
Mi lehet a probléma?
A válaszokat előre is köszönöm!
Komárom-Esztergom megye.
Fogalmam sincs, hogy a vw jóvá hagyta-e az olajat. Elvittem olajcserére és ezt rakták bele..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!