Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Volkswagen Bora 1.6 16v,...

Skulldom kérdése:

Volkswagen Bora 1.6 16v, miért villog és sípol a motorolaj nyomás jelző lámpa?

Figyelt kérdés

Üdv!

Adott egy VW Bora 1.6 16v-2002

Az autoban 3000km-el ezelött let olaj cserélve. (Motul 5w30-at rakott bele az autószerelő, pedig eddig csak 10w40 volt benne)

Városban, általaban alacsony sebességen, 1500-as fordulat felett elkezdett villogni pirosan a motorolaj nyomás jelző és sípolni az autó. Persze én egyből félre álltam és leállítottam a motrot. Megnéztem az olajszintet, ami a maximum értéken állt.(persze kis várakozás után) Az olajbetöltő nyílás kupakját is letekertem és arra lettem figyelmes, hogy a kupak alján citromsárga színű valamilyen trutyi van. Az autót újra gyújtásra tettem, nem jelzett semmi problémátc így tovább indultam. Kb egy, másfél kilométer után ugyanez a hiba üzenet fogadott, villogott a lámpa és sípolt az autó. És ezt még jó párszor elhatszotta, amég félve kiértem a városból és neki indultam a 40km-es hazautamnak bátran.(éjjeli 2 óra volt) lakott teruleten kivűl egyszer sem jelezte ezt a hibát.

A sárga trutyihoz még annyit, hogy utána kérdeztem ismerőseimnél, termosztátot kérdezték, de az most került bele nem rég új és az auto mindig nagyon stabil 90-rn van. Nem igazán rövid távozok vele, így úgymondd a vízgőzt is kilőném így laikus ként. Hűtővízem nem fogy, nem olajos.

Bármi ötlet, segítségnek örűlnék, főleg az olajnyomásos ügyben!

Mi lehet a probléma?

A válaszokat előre is köszönöm!

#Volkswagen #Bora #motorolaj nyomás jelző lámpa villog #1500 fordulat felett
2018. jan. 6. 03:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom merre laksz de ha elárulod lehet tudok ajánlani neked egy normális szerelőt aki korrekt áron normálisan dolgozik autószerelő mester.
2018. jan. 6. 05:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha valóban nincs olajnyomásod, az a nagyobb probléma. Ezt okozhatja kopott olajszivattyú vagy csapágyak. De elsőnek a jeladók cseréjével is lehet próbálkozni, mert ha tényleg alacsony az olajnyomás, az pont alacsony fordulaton szokott jelentkezni, mert akkor kevesebbet szállít az olajszivattyú. Az olajnak megvan a megfelelő VW jóváhagyása? Nem tudom, hogy ezekbe mennyire szoktak 30-as olajat rakni.
2018. jan. 6. 09:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Olajnyomás probléma lesz itt. Mivel nem folyamatos a hiba én a szivattyúra gyanakodnék, bár az érzékelők sem kizártak, lehet, hogy a hígabb olaj volt az utolsó kenet a szivattyúnak
2018. jan. 6. 12:20
 4/6 A kérdező kommentje:

Komárom-Esztergom megye.

Fogalmam sincs, hogy a vw jóvá hagyta-e az olajat. Elvittem olajcserére és ezt rakták bele..

2018. jan. 6. 12:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Híg az az olaj bele, 1.6-osnak szerintem max 5w40-es ami jó még, bár ilyen korosabb autóba én inkább 10w40-est rakatnék. VW minősített olajra mindenképp érdemes váltani, mert abból sokkal kevesebbet eszik (ezt tapasztaltam), de az is lehet, amit előttem írtak, hogy az olajpumpa, vagy az érzékelő már hamarosan beadja a kulcsot.
2018. jan. 6. 15:12
 6/6 A kérdező kommentje:
Olajgomba volt a ludas!:)
2018. jan. 10. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!