A legendás 1,9 tdi motornak mennyi az utazósebessége?
"és utána is nagyot lép az autó, meg is lepődtem."
Azt mégis milyen autó ami 90 lóval 145-nél nagyot lép? :D
John, észrevettem hogy te más kérdéseknél is kifejted, hogy nem hiszel a gyenge dízelek takarékosságában és erejében, pedig bármilyen hihetetlen, de nagyon jól bírják.
Nyáron például 1300 km-t jöttünk haza Németországból 3 személlyel, plusz a csomagtartó plafonig pakolva súlyos cuccokkal, és a hátsó ülés 2/3-ad része lehajtva, ott is cuccok voltak pakolva. Egyszóval brutál súly volt az autóban, egy kombi Ford Focus 1.6 TDCI-ről van szó, 90 lovas. Erről annyit kell tudni, hogy érzésre nem is megy úgy, mint a VW 90 lovas 1.9 TDI-je, mégis én hazavezettem ilyen súllyal végig 140-es tempóval, ahol csak lehetett tempomattal, szóval tényleg ezt a sebességet tartottam végig, még emelkedőkön is (nem voltak olyan nagy kaptatók). Persze nem gyorsul mint a rakéta, de ha eléri ezt a tempót, bírja. És tudod mennyire jött ki a fogyasztása (tankolásos módszerrel le volt mérve)? 5,5 liter. Tudom hogy nem hiszed.
Na ezzel arra akartam kilyukadni, hogy az 1.9 TDI mégjobban bírja a strapát, és igen, bírja a tartós 140-150-et sokáig.
" te más kérdéseknél is kifejted, hogy nem hiszel a gyenge dízelek takarékosságában "
Én hiszek a dízelek és gyenge dízelek takarékosságában. Abban nem hiszem amikor olyan értékeket állítanak amik minden létező fellelhető forrásnak ellent mondanak (egyébként ugyanazt mondom amikor a nagy benzintemetőkről mesélik, hogy nem fogyasztanak sokat).
Nekem is van Isuzu dízelem, ez is elfogadhatóan fogyaszt pedig még nem közvetlen befecskendezéses, mint a TDI. De amikor jött a haverom és megmagyarázta, hogy az ugyanolyan motoros Astrája 3 személlyel 3,3 litert evett százon akkor ezért előtört belőlem a nevetés :D :D
Hidd el ezer ilyen sztorim van, amikor a dízel vagy a nagy köbcentis benzines termeli az üzemanyagot és teljesen valótlan fogyasztást állít a gazdi ( bár ahogy olvasom ez a régi rendszerben is így volt már, akkor is mindenki kevesebbet mondott).
Én azt vallom, nézd meg a spritmonitoron regisztrált felhasználók átlagát, normális közlekedéssel az alá be lehet menni valamennyivel. De itt már megmagyarázták , hogy autópályán 4 személlyel 1890-190-es utazóval is 6 litert eszik a dízel. :)
"s erejében, pedig bármilyen hihetetlen, de nagyon jól bírják."
Egyik gyenge kocsi erejében sem hiszek. Te hazavezettél 140-nel megpakolva. Óra szerint? Mert az közelebb van a 130-hoz, mint a 140hez. Ez nem a hihetetlen kategória. A common rail dízeltől még az 5,5 liter is elhihető, de mint te is írtad autópályán. Ez a legideálisabb vezetési körülmény.
Én pl karácsony előtt ugrottam haza, Németországon keresztül 1310km-t egy 145 lovas benzines kombi Mondeoval, GPS szerint 140 tempomattal és kijött az is 7,6-ra. :)
Mondjuk ez városban bekér 11 litert, ha körbekérded a TDCI-s ismerőseidet nekik valszeg ugyanannyit fog enni a kocsijuk városban, mint neked autópályán :D
"Persze nem gyorsul mint a rakéta, de ha eléri ezt a tempót, bírja."
Itt most van egy nézőpontbeli különbség. Nálam az az utazó, ahonnan még ha kell akkor simán tovább tudsz gyorsítani pl előzés miatt és nem esik seggre az első hegyen. Autópályán ( a kitáblázott 4-5-6%-os lejtőkön kívül ) nincsenek meredekebb emelkedők. Ha egy ilyenen felmegy lassulás és visszaváltás nélkül akkor az az utazója, ha nem akkor szerintem nem. :)
"Na ezzel arra akartam kilyukadni, hogy az 1.9 TDI mégjobban bírja a strapát, és igen, bírja a tartós 140-150-et sokáig."
A 90 lovas TDI ugyanolyan erős mint a 90-es TDCI ( sőt a TDCI minimálisan erősebb is ). Ha a tied saját bevallásod szerint lassan gyorsult, akkor te elhiszed, hogy két hozzászólással feljebb a kérdezőnél 145-nél még "meglepően megindult" ? :D
Szerintem ha már lassan gyorsul meg erőlködik, akkor az nem oda való. Az ilyen 150km/h meg al feletti pályázásokhoz ott vannak az erősebb VW dízelek, azok oda valók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!