Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért emelték meg ennyivel a...

Miért emelték meg ennyivel a kötelező biztosításomat?

Figyelt kérdés

Tavaly 48 ezer volt egy évre, most 72 ezer, pedig nem okoztam balesetet.

Valaki el tudná magyarázni, hogy azok a bónuszok hogy vannak? Nekem B1-esem van. Az mit jelent?

Köszi előre is a segítséget!

2017. dec. 30. 10:53
 1/9 anonim ***** válasza:
82%
Ezt ott kellene megérdeklődnöd. Másiknál is érdeklődj, kalkuláltasd ki, lehet sokkal jobban jársz.
2017. dec. 30. 10:55
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
hiába jár jobban, nem lehet kedv szerint váltogatni, csak ha esedékes és aktuális neki...
2017. dec. 30. 10:56
 3/9 anonim ***** válasza:
82%
Már cseszheted, ha évfordulóra van biztosításod, akkor nem lehet újat kötni. Ha évközben kötöttél, akkor valószínű lehet másik olcsóbbat. Amúgy b1 malus fokozattal még nem igazán lehet olcsó biztosítást kötni.
2017. dec. 30. 10:59
 4/9 anonim ***** válasza:
51%

Ha nem tetszik neked,hogy ennyit fizetsz akkor lehet váltani!!! Én tuti ezt tenném mert ez sok amennyivel több.

Minden évbe emelkedik,jelenleg a sok baleset stb stb amikre hivatkoznak emelnek a díjakon.

A0-ba fizettem a legkevesebbet, jelenleg B2-be vagyok...szóval évről évre hiába lépegetek a bónuszba és hiába keresem a legjobbat,mindig kb 2000-3000 ft-al több lesz.

2017. dec. 30. 11:01
 5/9 A kérdező kommentje:
Február végén fog lejárni, tehát most tudnék váltani.
2017. dec. 30. 11:05
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem foglalkozol a biztosításoddal, erre utazik a biztosító. (Kötési) Évforduló előtt 30-60 nappal meg kell nézni, hogy melyik biztosító mennyit ajánl neked, és váltani ha találsz (lényegesen) jobbat. Bár a biztosítód küld levélben értesítést hogy mennyi lesz a jövő évre szóló összeg, persze ezt nem biztos hogy megkapod ha pl máshol laksz mint ahová küldik a levelet. A B1 az az első fokozata a bónusz rendszernek. Ez az alap, A0, után jön, tehát már eleve kevesebbet fizetsz mint az alapdíj. Ha nincs semmilyen kifizetése miattad a biztosítónak (nem okoztál kárt, balesetet), akkor évfordulókor a bónusz besorolás is ugrik egyet, vagyis B02-ben leszel, amivel egy képlet alapján még kedvezőbb lesz a díjad mint az alapdíj. A biztosítónak persze jogában áll az alapdíjat úgy megállapítani ahogy azt ő jónak látja, nincs semmilyen "állami plafon". De mivel piaci verseny van, tehát van választási lehetőséged, ezért mondhatod azt aktuális biztosítódnak hogy nem kéred az, amúgy kötelező, szolgáltatását, hanem helyette egy másik ajánlatot fogadsz el. De ezt csak egy meghatározott időszakban teheted meg, ugye említettem ezt a 30-60 napot, akármikor nem. Ha ezt elmulasztod akkor kénytelen vagy annak a biztosítónak fizetni, amelyikkel éppen szerződésben vagy. Mert az automatikusan meghosszabbodik ha nem mondod fel a szerződést, vagy nem az előírt időszakban teszed. Ha már megkaptad az emelt összegről szóló csekket, vagy leemelték a számládról az emelt összeget, akkor már nem tehetsz érdemben semmit az ellen hogy a magasabb díjat fizesd. Ezért kell (érdemes) résen lenned és cselekedned amíg még időben vagy.
2017. dec. 30. 11:35
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekem alianz akarta emelni 48 000 -ról 69 000-re. Mert hülyének nézik az embert.

Én meg azt mondtam, hogy másik biztosító és 30 000 ft.

B1 igazából nem bónusz, mert egy másik autó megkarcolásával is M1-ben vagy.

2017. dec. 31. 11:42
 8/9 anonim ***** válasza:

Kedves 7. válaszadó. Nem az Allianzz emelte neked, és nem néz hülyének. Nézz utánna, hogy kik készítik a tarifatáblát amit a biztosítóknak használniuk kell, és nem térhetnek el tőle! Nem a biztosító néz hülyének!!!!!!

// Egy biztosítónál dolgozó valaki//

2018. jan. 10. 21:07
 9/9 anonim ***** válasza:
Mizu azóta?
2023. ápr. 26. 05:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!