2003-as Honda Civic sokat fogyaszt?
Először is leszögezném, hogy nő vagyok, tehát ha nem pontos a kérdésfeltevés megfogalmazása, előre is bocsánat! :-)
Van egy 2003-as Honda Civicem, szeptember óta használom, osztrák autó, ennek megfelelően elég rozsdás volt, rendbe lett hozva, motorikusan elvileg semmi gond nincs/nem volt vele. A felújításkor is új termosztát került bele, illetve a napokban tettünk bele egy vadiújat, mert a kocsi fogyasztása botrányosan magas, értsd: hidegebb időben volt 12 liter is, egyébként 9,5-11 liter között mozog (egyszer, még a legelején volt 6,5 liter, de akkor ugye jóval melegebb volt). Ha nem termosztát gondja van, akkor mi lehet a baja? Mi okozhatja ezt a magas fogyasztást?
Nincs azzal az autóval semmi baj -(amúgy megírhattad volna a hengerűrtartalmát, vagy a teljesítményét, mert nagyon nem mindegy)-
ahogy hűl a levegő, a léghőmérséklet jeladója több üzemanyagot enged.Méga vezetési stílus is sokat számít, a guminyomás, van-e tetőcsomagtartó,stb.
Ha nagyon biztosra akarsz menni, vidd el a kocsid egy Honda szervizbe,-(vagy egy jobb autóvillanyszerelőhöz)- és nézzék meg komputerrel..ötezerért megtudod, hogy mi a helyzet.(szerintem bőven megéri)
Össze lehet hozni ilyen fogyasztást..
0 C körüli, vagy alacsonyabb hőmérséklet, indulás, 2-3km, 1-2 óra mulva ugyanez, napjában 2*3*, 4-6 perces melegítések.
Egy kicsit még mindig sokallom, de nem lehetetlen és nem feltétlenül hibás a kocsi.
Ez kicsit sok. Nekünk van egy 1.4 90 lovas Civic - ünk, 2004 - es, 8 felett még az életben nem evett.
Volt egy 1.8 ufó Civic - em is, 140 lovas, 7.5 körül jártam vele, városban az sem ment 8 fölé.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. A férjemnek ugyanilyen autója van, csak egy évvel öregebb, az övé sem megy 8 liter fölé. Január elején megnézetjük.
Még egyszer köszi mindenkinek és BUÉK! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!