Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik 1,9 Tdi márka a legjobb?

Melyik 1,9 Tdi márka a legjobb?

Figyelt kérdés
2010. jún. 3. 12:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A TDI a Volkswagen konszern védjegye, ők használják a turbós, közvetlen befecskendezésű dízelmotorjaikhoz. Ezek közül egyféle 1.9-es van, ám többféle teljesítményszinttel. Mire is vagy kíváncsi?
2010. jún. 3. 12:16
 2/11 anonim ***** válasza:

Az alu szelepfedeles (ALH, ALU, stb. motorkódú). Nekem 1Z-s van, ez is TDI, de még lemez szelepfedeles, de semmi gond vele, pedig full projectes..ezek nagyon eltalált kontstrukciók.

Milyen autót keresel?

2010. jún. 3. 12:27
 3/11 A kérdező kommentje:
Most jelenleg Seat Toledóm van 1,9 TDI, nagyon meg vagyok elégedve ezzel a motorral, de már lassan 10 éves lesz a kocsi, vennék használtat valamilyen 1,9 Tdi motorral szintén, pld. Audi A4 érdekel 2005-2006 évjáratú.
2010. jún. 3. 12:56
 4/11 anonim ***** válasza:
Azok már PDTDI-sek, nem ajánlom...A sima TDI-k nagyon jók!
2010. jún. 3. 17:41
 5/11 A kérdező kommentje:

Kösz! Ezt nem tudtam!

Most néztem a neten is.

Akkor sima TDI-et már nem gyártanak, csak PDTDI-et?

2010. jún. 3. 19:27
 6/11 anonim ***** válasza:
Igen, 2002 körül fokozatosan álltak át PD-re. Az sem akkora gáz, manapság PD-elemeket is lehet már jóval olcsóbban kapni (pl. www.racing-bazar.hu). Kicsit hangos ugyan, de nagyon bika és takarékos motor. Elég sokat is elmegy, de már nem TDI.
2010. jún. 3. 19:35
 7/11 anonim ***** válasza:

És PD zabálja is az olajat...

Egyébként már PD-t sem gyártanak, a VW konszern is áttért a Common Rail-re (bár kicsit lemaradva); VW-nél: CDTDI

2010. jún. 3. 19:56
 8/11 A kérdező kommentje:
Kösz a választ, még gondolkodom. -)
2010. jún. 3. 21:32
 9/11 anonim ***** válasza:

A PD is zabálja az olajat? A TDI is?

Valaki eddig háttal ült a moziban, ugyanis az én TDI-m 16 évesen egészen minimális olajfogyasztást produkál 10.000km alatt, azt is csak az olaj életének vége felé (8.000-10.000km között).

Egyébként CRTDI a VW-nél a common-rail diesel motorok jelölése, a CDTDI az Opel (Fiat) cucca.

2010. jún. 4. 07:36
 10/11 anonim ***** válasza:

Bocsi, a CDTDI miatt is, meg a PDTDI "IS" zabálja miatt is :)

Szóval a PDTDI zabálja. A TDI mondhatni, hogy egyáltalán nem, nekem is ilyen van és imádom ezt a motort, csak ajánlani tudom...Ez az első (és egyenlőre az utolsó) jól megalkotott dízelmotor, ez előtt a régi dízeleket is utáltam és az ez után jövők sem érnek sz@rt sem...

2010. jún. 4. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!