Az autós nem tudja a szabályt, vagy én vagyok buta?
Van rá szabály, már idézték, de nem kell abból nagy drámát csinálni, ha néha szándékos figyelem felhívásra nyom valaki egy rövid kürtöt.
Lehet valóban fontos mondandója volt az illetőnek.
A duda szó megzavarja a többi közlekedőt, azért tilos az indokolatlan használata, sőt durván használva, ha megijed valaki, az már veszélyeztetésnek minősül.
Egy rövid figyelemfelhívó nálam nem súlyos szabályszegés, ha ritkán él vele az autós, és pl. nem a csajok riogatása a célja.
Van rá szabály, lakott területen csak veszély elhárítására, lakotton kívül is, illetve pluszban lehet előzési szándék jelzésére is. Azon kívül nem.
Én sose dudálok senkire, mert megijed tőle és elém ugrik vagy a lába a pedálról stb. nem vicces ez egyáltalán.
Pár napja is kitolatott elém az útra egy kocsi, nem dudáltam rá pedig itt lehetett volna, hanem inkább kikerültem. Azzal, hogy telibe nyomom neki a dudát, lehet megugrasztja a kocsit és nekem jön.
Az értelmes válaszokat köszönöm!
Igen, durva szabályszegés. Ennyivel megállok a biciklivel, kicsit az út közepén, inni egy kicsit, mert akkor azt is lehet?
Hát ne dudálgasson ott mellettem pár méterre. Ki is kiabálhatott volna az illetőnek, hogy hé, itt vagyok, akkor nem gondolok arra, hogy én vagyok rossz helyen vagy ilyesmi.
A google fanatikusok nem érdekelnek. Volt egy olyan célom is a kérdéssel, hogy felhívjam a figyelmet az ilyen szabálytalanságokra. Sajnos többször is tapasztaltam. Meg hát ha az autós se néz utána a szabálynak, akkor miért én nézzek utána?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!