Mazda 6 2005 1.8 benzin olaj után töltés langyos motornál?
Figyelt kérdés
Van egy ilyen autóm. A minap vettem észre hogy lejjebb van egy picivel a szokásos szintnél a motorolaj. Gondoltam utántöltöm, mivel mindíg van tartalékba olajom. Az olaj nem fűtött helyen volt, így bevittem a lakásba és melegítettem hősugárzóval kb 15 percet. Annyira nem lett meleg. A motort kézzel meg tudtam fogni, a hengerfejet. Olyan kézmelegnél egy kicsit hidegebb lehetett. 2 órát állt az autó miután mentem vele.Utánna töltöttem kb 1 decit, és pattant egyet a motor mint amikor hül valami. Lehetett ettől valami baja? Megrepedhetett valami? Most este kipróbáltam jól húz megy, nem füstöl.2017. dec. 13. 18:35
1/5 anonim válasza:
Semmi baja.
1 deci langyos olaj nem is tudná úgy lehűteni, hogy bármi baja legyen.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Igazából nem volt langyos az olaj,nem tudta úgy fel melegíteni a kis hősugárzó. Ezért is féltem, nehogy baja legyen a kocsinak mivel munkaeszközöm, és megélhetésem múlik rajta.
2017. dec. 13. 18:49
3/5 anonim válasza:
Az extrém hőingadozástól lehet baj például ha minusz 20 fokban rögtön 30 percig padlógázzal nyomod. De még ha hideg olajjal töltöd után akkor se lehet baja.
5/5 anonim válasza:
Szervizbe is meleg motorba öntik a hideg motor olajat és az autók túlélik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!