Vadi új Audi Q7 3. 0 TDI-t a szalon castrol edge 5w30-al töltötte fel, érdemes lenne egyből cserélni?
Várj, most mi a gond? Ennyire szemét márkának nézed a Castrolt?
Csak azért kérdezem, mert én vagy 15 éve mindenbe Castrolt öntök. Éppen a negyedik Audimat hajtom jelenleg.
egyrészt 10W40-et hülyeség manapság akármilyen autóba is rakni. de egyébként ezt is a használati utasítás leírja:
ACEA C3 szabványú SAE 0W-30 vagy SAE 5W-30 olaj kell bele, és az audi is a castrol edge professional olajat ajánlja bele.
másrészt ez a "xy olajat kell az autóba rakni, mert a többi mind rossz" mindig is hitvita lesz. gondolom nincs olyan autószerelő vagy ismerős, aki az összes olajat összehasonlította szerkezeti szinten, és alá tudja támasztani azt, hogy a nevesek olajak közül melyik az, ami trágya minőségű manapság...meg persze ahány történet, annyi autó annyiféle használati jellemzőkkel, szervízelőélettel.
#7 10w40-et csak úgy általánosságban írtam. A 10 éves vasaló swift-be is eneos 5w30-at rakok bár már hallottam szerelőtől aki szerint a hígabb olaj kinyírja a motort.
Az audi motorháztetejét felnyitva pedig végig van matricázva castrol logóval mert ahogy írtátok ezt ajánlja a gyár, tehát annyira rossz tényleg nem lehet. Már csak az a kérdés, hogy van-e ennél jobb? Megérné-e mondjuk későbbiekben egy Motul 8100 x-clean+ 5w30-ra váltani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!