Mitől rázott az autó nagy sebességnél?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Nem nagyon értek az autókhoz még kezdő vagyok, ez az első. De tegnap mentem az autópályán és 120-nál, illetve felette nagyon rázott, remegett az autó, nem is mertem többel menni. Ha pedig lassan gurultam pl piros lámpához érve, érdekese volt, mintha bicegett volna, olyan mintha szögletes lenne a kerék. Téli gumi van rajta, viszem majd szerelőhöz, csak ma senki nincs.2017. dec. 10. 11:24
1/10 anonim válasza:
Gumishoz vidd, mondd el a panaszaid, meg fogja tudni csinálni.
2/10 anonim válasza:
De azon kivül meg lehet nézni a kerék tőcsavarokat is,
nincs-e fellazulva.
3/10 anonim válasza:
Tipikusan vászontöréses gumit írtál le. Sürgősen le kell cserélni a vászon törött gumikat. Veszélyes vele így közlekedni. Azon felül a futóművet is károsíthatja.
4/10 A kérdező kommentje:
juuj az mit jelent, hogy vászontöréses gumi? kilyukadt? de nem ereszt sehol.
2017. dec. 10. 18:10
5/10 anonim válasza:
Az abroncsra ható erőket, a gumi merevségét a benne lévő fém és múanyagszálak adják. Ézek törése, szakadása a vászontörés vagy szálszakadás.
Padkázás, laposgumi, rossz tárolás, az idő vasfoga okozza a vászon törést.
Az ilyen gumi bármikor darabokra szakadhat. Pláne nagy sebességnél.
6/10 A kérdező kommentje:
basszus, tegnap pedig autópályán voltam vele :-O nem gondoltam, hogy ekkora a baj
2017. dec. 10. 21:04
7/10 anonim válasza:
#5-ös. Nekem a gumis feltette hátra a szál szakadt gumit. Így is problémás?
8/10 A kérdező kommentje:
nekem szerintem a jobb hátsó a rossz, mert amikor lassan gurulok úgy érzem az a fele döcög. a szakadást lehet szemmel is látni? ott puposodik?
2017. dec. 10. 21:39
9/10 anonim válasza:
Igen. Ott általában púpos a gumi vagy hepehupás. Mindkét oldalát nézd át mert nekem már kátszer volt belül szálszakadt. Nem biztonságos menni vele.
10/10 anonim válasza:
7-es. A szálszakadás guminak az érintett része q centrifugális erő hatására kidudorodik. Majd amikor a talajjal érintkezik benyomódik. Ezek a mozgások mind egy vonal mentén történnek. Itt fog a gumi "elrepedni". Ezt képzeld el 100-as tempónál, hogy ahol több mint 25m teszel meg másodpercenként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!