Az Alfa Romeo miért annyira olcsó használtan?
Csődben van a FIAT?... mesélj még kérlek :D ne legyél már hülye...
Azért olcsó, mert ha megnézed, amiket hirdetnek, akkor látod hogy levannak harcolva, egyik sem látott gyári alkatrészt, nem 70%-uk csak a gyárban kapott Selenia-t, futómű csak tákolva van stb... Alapból nincs sok gond vele, ha normálisan használod, de a hazai utak megeszik hamar, nem ide vannak tervezve, és nem a kispénzü prolinak, ezt elkell fogadni... Nekem is Alfa van, mióta itthon is használom, már kétszer kellett futóművet állítatni, pedig leszedtem a 255/40-es gumikat és kapott ballonosabbat, hiába... Odakint 6 év alatt nem kellet futóműveshez menni, pedig ott a 255/40-es gumi volt fent télen-nyáron. Motorjával semmi gond, pedig félmillión túl van már rég... hazai szerelőket és szervízeket hagyjuk inkább, több kárt csinálnak mint hasznot, nekem eddig olasz szerelőn kívül nem nyúlt más a kocsihoz, nem is fog. Kényes autó az Alfa ez tény, vannak nyűgjei, gondjai, de ha nem ölöd, akkor nem sok gond lesz vele.
Azért ennyire olcsó, mert mint itt is látod, 10-ből 9 ember lehúzza, miközben jó esetben közülük 1-nek volt Alfája.
Tényleg nem ezekre az utakra tervezték, ezért a futómű kényes kérdés. Mondjuk nekem pont nem volt gondom eddig velük. Lassan 2 éve van Alfám, de csak egy ablakemelő motort kellett kicserélnem. Persze a kötelező olaj és szűrőcseréken kívül. (200e km van az autóban)
Személy szerint a Seleniát mellőzöm, már korántsem olyan jó minőségű, mint régen. Nálam a Liqui Molly jött be.
Az alkatrész árak sem olyan durvák, de az is tény, hogy nem egy Suzuki kategóriában vannak. Ha netán van kedvezményed autósboltban, már korrekt áron megkapod hozzá a cuccokat.
Szó nélkül vennék következő autónak is Alfát, mert meg vagyok vele elégedve.
Szerintem kb minden igaz amiket eddig itt írtak, de azért hozzáteszem a magamét is:
Egyszer azt hallottam (már jó rég) az Opel Calibráról, hogy megvenni könnyű, de javításkor mintha Porschéd lenne.
Az Alfa is ilyen, rohadt jó, olcsón veszed ha használt is megteszi, ám javításkor mintha BMW-d lenne - ha gyári minőségű alkatrészben gondolkozol. (BMW-m sose volt, de sokszor hallottam, hogy elég rendszeresen elég költséges)
Szóval a folyamat öngerjesztő is. Fellelkesült gyerekek meg bírják venni, aztán olcsón szerelő ismerősök nem tudják rendesen javítani, és az autó állapota leromlik.
Sok pazar autó randán öregszik, és az Alfa is ilyen.
Egy olcsó kisautó linóleum belseje bezzeg vén korában is pont annyira vonzó mint új korában, de nézzetek meg egy elég öreg szanaszét hámlott-mállott Jaguart például, amitől új korában mindenki lepetézett, vagy egy olyan BMW-t, amin látszik, hogy nem költenek rá. Siralmas, és Alfánál ilyet gyakrabban látni.
Nekem 2.4 JTD Alfa 166-om van 2004 óta, és nagyon megbízhatónak bizonyul.
220 ezer km-t mentem vele eddig, és volt olyan egybefüggő 4-5 évem, amikor csak az olajcserére bírtam költeni, és az autó még mindig egész jól megy, és becsszóra megbámulják időnként az erre fogékonyak a mai napig, pedig 18 éves lesz idén. Sajnos törtem is, és azóta tudom, hogy kisebb kocsikhoz (konkrétan Swifthez) képest a családom és én mintha tankban ülnénk. Egy érzékeny futóművű tankban :)
Apropó futómű: semmi spórolós MacPherson felfüggesztés, helyette bonyolult soklengőkaros futóművek elől-hátul, lepetézel a gyönyörűségtől tempós kanyarokban. Autóbolond cimborák azt hiszik a hangjára, hogy V6, pedig 5 hengeres diesel, a gyári BOSE hifivel pedig megszerettem sok korábbi kedvenc zenémet újra.
Állítólag az Infinity meg Lexus az olyan, hogy 300e-ig semmi bajuk, ez elgondolkoztató, nem tudom igaz-e, de túl sok ilyen idős nem fut azokból sem, meg Toyotákból sem. A témához visszakanyarodva: nagyon sok józan ésszel szerethető praktikus kocsihoz képest az Alfa kimondottan élményautó, de luxusautókhoz képest olcsón lehet szerezni, és sokan be is szerzik, de nem áldoznak az állapot fenntartására, ami kár tagadni, költséges tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!