Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót vegyek, nagy...

Milyen autót vegyek, nagy távokra?

Figyelt kérdés
Szüleimtől végre elköltöztem egy szép, de istenháta mögötti faluba, ami munkahelyemtől több, mint 40 kilométer, talán 50 is van. Szerencsére hitelem nincs, de nem szakadt a nyakamba a bank. Szóval valami igencsak kis fogyasztású autót keresek. Egyik haveromnak Lupo 3l-je van, igaz városban használja, de 3.3 literrel elmegy. Meg az is jó lenne, ha egy 110-120-as tempónál nem a 11-12 litert zabálná be. Bár ez elég lehetetlen küldetés. Tömegközlekedés nem játszik, bár ha lenne vonat, nem tettem volna fel a kérdést.
2017. dec. 7. 17:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

2-es válaszoló. Mit értesz kis dízel alatt ami 6 literből jön ki ikyen távon? Nert 6 liter az eléggé sok. Régi 2 ezres turbós dízel eszik ennyit ha taposva van neki. Vagy egy újabb 2.5-ös 170 lovas dízel eszik ennyit ha nagyon nagyon taposva van neki.

Nekem is 1.4 G astra van. Annyira nem nyomom neki, gazdaságosan vezetek. 25 km es távokon használom szinte csak városon kívűl és a fogyasztása 5.4-6.7 között volt eddig mindig. Általában 6 liter. előzéseknél ki van forgatva a lelke rendesen. Meg utazóba 110 körül.

2017. dec. 7. 19:17
 12/20 anonim ***** válasza:
Croma 1,9 tdi.
2017. dec. 7. 19:47
 13/20 anonim ***** válasza:

Kérdező, ne viccelj már! 40-50km nem távolság autóval.

12 litert szerintem valami Zsiguli zabál. 200km-re járok munkába sok éve egy közönséges dízel Astrával. A célnak teljesen megfelel.

2017. dec. 7. 20:45
 14/20 anonim ***** válasza:

"2-es válaszoló. Mit értesz kis dízel alatt ami 6 literből jön ki ikyen távon? Nert 6 liter az eléggé sok."

Akármelyik kisméretű autó 1,3-1,9 közötti dízellel. A 6 liter lábfüggő is, én simán kitaposnám bármelyikből a 6 litert, másnál ugyanaz 4,9.. :D

Azért írtam 6-ot, mert ha sok falu/város van az útjában akkor az átlag kicsit magasabb, mintha csak pályázna, de ennyiből még biztosan bőven kijön akármelyik.

2017. dec. 7. 21:21
 15/20 anonim ***** válasza:

kérdező, az 1.2 TDI automata váltóval remekül fogyaszt. Egy baja van: ha elromlik (márpedig elromlik!) akkor a gatyád rámegy. Nem jó konstrukció.

Ha ennyi pénzed van autóra, akkor számolj a szervizzel, az átírással, biztosítással. Jó lesz szerintem is egy 600 ezer körüli benzines klímás 1.4-es, 1.6-os autó. Focus, Astra, Peugeot 306-os. Ebből a HDi is megvehető, de sok km lesz benne.

2017. dec. 7. 21:41
 16/20 anonim ***** válasza:
1.6 HDI eljár 3,5-4-ből 100-110 között, ha nem valami böszme kasznit kell rángatnia, de ebből a keretből elég sok km lesz benne, viszont érdemes a 90 lovast nézegetni, mert részecskeszürő és kettőstömegű sem szokott bennük lenni, vagy ahogy előttem is írták 1.9TDI VW, szintén valami kisebb kaszniban, bár km azokban is sok van, de elpusztíthatatlanok.
2017. dec. 7. 22:23
 17/20 A kérdező kommentje:
A Vw motoros 1.9 tdi fogyasztása nagyon tetszik. Viszont nézegetem a régebbi Swifteket, 5 literrel elmegy, namost ha belerakatom a gázt, elmehet árban 3-3.5 liternek megfelelő benzinnel. Szóval nem tudom. Légyszi írjátok meg, ha ez az ötlet nem jó. Akkor viszont marad az 1.9 tdi.
2017. dec. 8. 19:22
 18/20 anonim ***** válasza:

tudod mennyiért szerelnek bele gázt??? Soha nem jön vissza az ára, gondolkozz !!!!

A Swift amúgy jó választás, pénzed is marad, el is lehet majd adni jó áron. Az 1.9 TDi is ó lenne, csak nincs olyan, amibe ne lenne vagy 400.000 km. ( ilyen áron)

2017. dec. 8. 19:30
 19/20 A kérdező kommentje:
S ha eleve gázosat vennék? Bár az meg igen ritka.
2017. dec. 8. 19:33
 20/20 anonim ***** válasza:

Mi az hogy soja nem jön vissza az ára?

15-20 ezer km alatt visszajön.

2017. dec. 14. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!