Az "ázsiai" és a francia autókat általában olyanra tervezik, hogy csak márkaszervizben lehessen hozzájuk nyúlni?
A szerelők elég gyakran panaszkodnak a Renaultokra,illetve Kia, Hyundai modellekre, hogy tele vannak "furfangos" megoldásokkal, egy márkaszerviz által kiképzett szerelőnek gyerekjáték, na de egy "mezeinek" nem egy agyrém.
Az én szerelőm például az Audikat is utálja szerelni hasonló okok miatt, még tízen pár éveseket is.Na, de az Audi egy prémiummárka, neki megbocsátható.
Az előbbi három delikvens viszont a középosztálybeli embereknek csinál autókat.
Nem csak a japán-koreai és a francia márkákra jellemző ez: egyre több autó válik ilyen bonyolultan szerelhetővé. Az összeszerelés korszerű automatizációs eljárásai a javíthatóság ellenében dolgoznak: minél jobban integráljuk az egyes egységeket, hogy kevesebb alkatrészt kelljen raktározni és könnyebben cuppantsa fel a robot egyben a részegységet, annál nehezebb lesz a szervizben Jóskának szétszedni-összerakni.
Mondjuk az tény, hogy a francia gyártók régen is szerettek meglepő dolgokkal előállni. Örök kedvencem volt a Citroën ID/DS és a Renault 4/5 hajtása: első tengely előtt a váltó, tengelyvonalban, vele közös házban a differenciálmű, tengely mögött a motor, a vezérlés meg a tűzfal felé fordítva.
Na, de az Audi egy prémiummárka, neki megbocsátható.
Tehát ha a szart drágán adják akkor jobb az íze?
Teljesen hülyeség. Igen, tény és való, hogy a Renaultokat, és igen, az Audikat is különösen nehéz szerelni (abba ne menjünk bele, hogy az Audinál ennek megvan a műszaki magyarázata, a Renaultnak viszont nincs).
Viszont ha a szerelő órabérre van fizetve, márpedig arra van, akkor nemhogy panaszkodnia és szidnia kéne az autómat, hanem épp ellenkezőleg, dicsérnie, hiszen egyetlen autón beszedhet egy rakás óradíjat. Az én szerelőm (akivel hatalmas szerencsém van, hogy megtaláltam), azt mondta az Audimra, hogy ez a dolga, hogy megszerelje, úgy, ahogy lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!