Hová kell öntenem a fagyállót?
Először is nő vagyok, és nincs férfi a háznál.
Bár nem vallom magam totál hülyének az autókhoz, de most gondban vagyok.
Volkswagen Polo-m van, ugyan így néz ki a motortér mint a képen.
Hová kell öntenem a fagyállót, és mennyit?
(Tavaly télen vettem a kocsit, akkor egy nagy szerviz keretében a szerelő mindent megcsinált rajta, így a télre is felkészítette.Most nincs baja, az meg szerintem kicsit gáz lenne,hogyha azért vinném fel,hogy tegyen bele fagyállót)
Valami ami teli van pl egy pohár akkor tudsz tölteni ha előtte kiontod ami benne van.
Remélem ez az analógia segít megérteni a problémát
Nem vagyok benne biztos, hogy a kérdező nem a szélvédő mosó folyadékra gondolt-e fagyálló címszó alatt.
Azt jó lenne pontosítani, hogy a motor hűtővizét, vagy a szélvéső mosót akarod utántölteni.
"Hová kell öntenem a fagyállót?"
Be van jelölve "fagyálló" piktogrammal a tartályon.
"és mennyit?"
Az is be van jelölve rajta.
Ha még ezután sem lenne egyértelmű, akkor megnézed a vásárolt fagyálló színét és megnézed melyik tartályban van ugyanolyan színű folyadék. Vagy előveszed az autó szervizkönyvét és abban is le van írva.
Tegyük hozzá, hogy le kéne engedni a régi fagyállót ehhez a művelethez, ami nem feltétlenül otthon megoldós feladat, főleg egy hölgy számára, aki azt sem tudja, hogy eszik vagy isszák a dolgot. Egyáltalán nem gáz a dolog, még én is elvittem a szerelőhöz, hogy mérje be a fagyállót, aztán ki is cserélte. Pedig már kisebb motorokat is raktam össze, de otthon jelenleg nincs megfelelő szerszámom a fagyállócseréhez.
Amúgy tényleg lehet, hogy az ablakmosóra gondol :D
A kerekded alakú, kék tetejű tartály, a hűtőrendszered kiegyenlítő tartálya, ami a képen piros színű folyadékot tartalmaz. (#1-es, ez nem az ő motortere! :)
Neked is abba a tartályba kell töltened akkor, ha kevés van benne. Előtte érdemes a fagyálló szintet benzinkúton megméretni, olyan -25 -35°C között megfelelő már.
Legjobban akkor jársz, ha elmész benzinkútra és megkéred a kutast, hogy ellenőrizze a szintet és töltsön bele, ha kell.
Ha te akarod csinálni, akkor kell venned egy mérőműszert, ami megmutatja hány fokig lesz jó a fagyálló. Annak ismeretében tudsz utána tölteni bele desztillált vizet vagy fagyálló folyadékot. A csatolt képen a gömbölyű, kék fedelű tartályba kéne tölteni.
Fontos, hogy ugyanolyan színűt töltsél bele, mint ami már benne van. Nem keveredhet. Előfordulhat, hogy már most sem a megfelelő színű van benne, ez esetben teljes hűtőfolyadék cserére lenne szükség.
Másik dolog, hogy ha nem élénk színe van a kocsiban lévő hűtőfolyadéknak, hanem sárgás, sár szerű, akkor lehet cserélni kell.
Nézd meg ezt a videót, ha az angol nyelv nem gond, hasznos lesz: https://www.youtube.com/watch?v=mHTM3dvpD1M
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!