Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hová kell öntenem a fagyállót?

Hová kell öntenem a fagyállót?

Figyelt kérdés

Először is nő vagyok, és nincs férfi a háznál.

Bár nem vallom magam totál hülyének az autókhoz, de most gondban vagyok.

Volkswagen Polo-m van, ugyan így néz ki a motortér mint a képen.

[link]

Hová kell öntenem a fagyállót, és mennyit?

(Tavaly télen vettem a kocsit, akkor egy nagy szerviz keretében a szerelő mindent megcsinált rajta, így a télre is felkészítette.Most nincs baja, az meg szerintem kicsit gáz lenne,hogyha azért vinném fel,hogy tegyen bele fagyállót)

2017. nov. 28. 18:39
 1/10 anonim ***** válasza:
57%
Ha jól látom, a sötétkék sapkás tartály a kiegyenlítőtartályod. Mivel piros színű a folyadék benne, ezért jó esetben fagyálló van benne. Érdemes elmenni egy benzinkútra ahol ráméretsz a fagyállóra, hogy milyen töménységű. A kutas megcsinálja ingyen is, de egy százast illik adni neki érte.Ha nem megfelelő töménységű (-25-35ig érdemes bekeverni) akkor rá kell tölteni koncentrátumot, amit meg tudsz venni a benzinkúton is. A töltéshez kis is kell venni a bent lévő folyadékból, ezt legegyszerűbben leszívással lehet. Otthon nem javaslom, mert balul sülhet el, ha lenyeled a fagyállót, szóval ha töményíteni kell akkor szerelő.Nem gáz, ha ezért elviszed.
2017. nov. 28. 18:49
 2/10 anonim ***** válasza:

Valami ami teli van pl egy pohár akkor tudsz tölteni ha előtte kiontod ami benne van.

Remélem ez az analógia segít megérteni a problémát

2017. nov. 28. 18:50
 3/10 anonim ***** válasza:
71%

Nem vagyok benne biztos, hogy a kérdező nem a szélvédő mosó folyadékra gondolt-e fagyálló címszó alatt.

Azt jó lenne pontosítani, hogy a motor hűtővizét, vagy a szélvéső mosót akarod utántölteni.

2017. nov. 28. 20:02
 4/10 anonim ***** válasza:
52%

"Hová kell öntenem a fagyállót?"

Be van jelölve "fagyálló" piktogrammal a tartályon.

"és mennyit?"

Az is be van jelölve rajta.

Ha még ezután sem lenne egyértelmű, akkor megnézed a vásárolt fagyálló színét és megnézed melyik tartályban van ugyanolyan színű folyadék. Vagy előveszed az autó szervizkönyvét és abban is le van írva.

2017. nov. 28. 20:51
 5/10 anonim ***** válasza:

Tegyük hozzá, hogy le kéne engedni a régi fagyállót ehhez a művelethez, ami nem feltétlenül otthon megoldós feladat, főleg egy hölgy számára, aki azt sem tudja, hogy eszik vagy isszák a dolgot. Egyáltalán nem gáz a dolog, még én is elvittem a szerelőhöz, hogy mérje be a fagyállót, aztán ki is cserélte. Pedig már kisebb motorokat is raktam össze, de otthon jelenleg nincs megfelelő szerszámom a fagyállócseréhez.

Amúgy tényleg lehet, hogy az ablakmosóra gondol :D

2017. nov. 28. 21:14
 6/10 A kérdező kommentje:
Bár tudom,hogy kicsit gáz,hogy ezt nem tudom, de azért annyira totál hülyének ne nézzetek,hogy az ablakmosóval keverem :)
2017. nov. 28. 21:14
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem gáz, az emberek 50%-a legalább nem is tudja, hogy létezik a hűtővíz, amire rá kéne nézni néha. De nem utántölteni kell, hanem lecserélni.
2017. nov. 28. 23:21
 8/10 anonim ***** válasza:

A kerekded alakú, kék tetejű tartály, a hűtőrendszered kiegyenlítő tartálya, ami a képen piros színű folyadékot tartalmaz. (#1-es, ez nem az ő motortere! :)

Neked is abba a tartályba kell töltened akkor, ha kevés van benne. Előtte érdemes a fagyálló szintet benzinkúton megméretni, olyan -25 -35°C között megfelelő már.

2017. nov. 29. 08:43
 9/10 anonim ***** válasza:

Legjobban akkor jársz, ha elmész benzinkútra és megkéred a kutast, hogy ellenőrizze a szintet és töltsön bele, ha kell.

Ha te akarod csinálni, akkor kell venned egy mérőműszert, ami megmutatja hány fokig lesz jó a fagyálló. Annak ismeretében tudsz utána tölteni bele desztillált vizet vagy fagyálló folyadékot. A csatolt képen a gömbölyű, kék fedelű tartályba kéne tölteni.

Fontos, hogy ugyanolyan színűt töltsél bele, mint ami már benne van. Nem keveredhet. Előfordulhat, hogy már most sem a megfelelő színű van benne, ez esetben teljes hűtőfolyadék cserére lenne szükség.

Másik dolog, hogy ha nem élénk színe van a kocsiban lévő hűtőfolyadéknak, hanem sárgás, sár szerű, akkor lehet cserélni kell.

Nézd meg ezt a videót, ha az angol nyelv nem gond, hasznos lesz: https://www.youtube.com/watch?v=mHTM3dvpD1M

2017. nov. 29. 10:47
 10/10 anonim ***** válasza:
ha így tele van mint a képen akkor sehová ( kék kupakos rózsaszín) g12 fagyálló . vagy cserélteted az egészet vagy leengeded a hűtőből (alul van egy csap) az olyan 2-3l lesz ami lejön
2017. nov. 29. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!