Budapest Siófok autópályán most,2017 novemberében kell venni Veszprém megyei matricát?
arra az 5 km-re? mindegy mikor veszik, onnantól egy éves, ugye? azt tudom hogy régen nem kellett veszprémet venni, aztán 2015-ben megjelent ez a cikk: "A januártól bevezetett új útdíjrendszer egyik legtöbbeket foglalkoztató kérdése lett, hogy az M7-esen a Balatonhoz hány megyei matricával lehet eljutni. A megoldás: négy megyei matricát kell venni például egy siófoki úthoz, ez pedig évente 20 ezer forintba kerül.
Több olvasónk is arról számolt be, hogy a kormány által kiadott térképeket úgy értelmezi, hogy bár az M7-es néhány kilométeren áthalad Veszprém megyén, a Veszprém megyei matrica megúszható a szomszédos megyei matricákkal. Ez nem így van.
Egy Budapest–Siófok úthoz négy megyei matrica szükséges: Pest, Fejér, Veszprém és Somogy megyei – mondta az Indexnek Róna Márta, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. kommunikációs vezetője.
Róna Márta azt mondta, hogy ha valaki Budapestről halad Siófokra vagy vissza, akkor egyértelműen négy megyét érint az M7-esen, tehát megyei matricából négy kell az úthoz, és ez összesen évente 20 ezer forintba kerül a személygépkocsik vezetőinek. "
hol a legolcsóbb a megyei matrica?
Nem kell.
Sokszor járunk arra, rokonság ott lakik, mi Pest mellett.
Csak Pest, Fejér, és Somogy megyei matricánk van. Sosem kaptunk még semmilyen papírt vagy büntetést.
Mindenhol ugyanannyi, 5000 ft/megye.
De lehet, ha most akarod venni, jobban jársz egy havi matricával. Az csak 4800 ft, és az egész országra érvényes korlátlanul.
ha rendszeres lesz a járkálás, majd megveszed kan. 1-től a megyeieket.
Nem kell Veszprém megyeit venni arra a szakaszra!
Én sokszor járok Bp.-Siófok között,megérdeklődtem több helyen,neten is és nem kell!
Ha kellene,akkor már kaptam volna büntetéseket.
3-as vagyok
Bakker,kezdek belegabalyodni,hogy tényleg,ez most hogy is van?
Tegnap jöttem Bp.-re Siófokról,Somogy-Fejér-Pest megyei matricával
lesz büntetés?
#5: nem lesz büntetés. Mert a Somogy megyei használható a 90-es lehajtóig(-tól, Balatonvilágos, 71-es út), a Fejér megyei meg használható onnantól(-ig). Térképek itt:
3-5 vagyok!
Köszönöm(jük) 6-os,végre egy értelmes magyarázat a link alatt!
A hivatkozott cikk több, mint 2 éve elavult.
Itt olvasható a jelenleg hatályos jogszabály:
A Fejér megyei és a Somogy megyei matrica is a 90-es kijáratig érvényes, tehát a Veszprém megyei nyugodtan kihagyható.
(nem is értem minek árulják egyáltalán)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!