Mekkora ET-s felnit vegyek?
Kocsim gumi mérete :
Elöl : 225 35z R19 88y
hátul: 255 30z R19 91y
(bmw e92 320d)
Ki néztem magamnak egy felnit és több féle et-vel van nem tudom melyik a számomra jó !
Elek, nem elsősorban kárt tesz, bár a csapágyat elvileg rendellenesen terheli. A futóműgeometriát viszi el, más lesz a körmánylegördülési sugár.
"Negatív kormánylegördülési sugárról beszélünk, ha az elkormányzási tengely döféspontja a kerék felfekvő felület középpontjától kijjebb esik. A fékerő és a vonóerő ezen a karon keresztül hatást gyakorol a kormányzásra. Fékezés közben eltérő tapadási tényező esetén a kormányzásra stabilizáló nyomatékként hat, megakadályozza a gépkocsi kitörését. A pozitív kormánylegördülési sugár ezzel ellentétes hatást fejt ki."
Tehát fékezéskor az autó instabillá válhat, ha nem megfelelő az ET. 20mm eltérés nagyon sok.
Lehet nagyon sok az eltérés de sokkal szebb :D
Én egyébként nem vettem észre semmilyen negativ változást, bár lehet a többi átalakítás kompenzálja.
Na meg van a végső döntés erre kérnék még egy véleményt :)
Felni elöl-hátul 8,5x19 et35 5x120
Gumi elöl-hátul 225/35/R19 (NYÁRI)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!