Milyen autót lehet venni max 100 ezer forintért? (adók-átírás nélkül DE érvényes magyar okmányokkal)
Az a nagy helyzet, hogy csak úgy tudnék elmenni gyakornoknak, hogyha az időmet nagyon szorosan beosztom, ehhez pedig kell egy autó. A robogó azért nem jó, mert egyrészt autópályán kell vezetni (vagy főúton), másrészt pedig munkába nem lehet megérkezni totál átázva.
Úgy számoltam, hogy kb fél évig használnám minimum, akkora össze tudok spórolni egy jobb darabra.
Az út egyébként annyi lenne, hogy az Arena Plázától (vagy Kelenföldről) el kéne jutni Törökbálinra. Ez busszal egy másfél óra + várakozás, autóval 20 perc összesen.
A fizetéssel nincs gond, mert gépészmérnök vagyok/leszek. A bejárást is fizetik, de feltétel a saját jármű.
Régi 1-es generációs Suzuki Swift, vagy valamilyen Maruti. Ladát, Wartburgot felejtsétek el, ugyanis vége van a "veszek 50ezerért egy kockaladát Suzukiból" dolgoknak. Kikoptak már az öreg vasak, veterános alapnak adják el, aknek még van és nem hülye, röpködnek a százezrek a mozgásképtelen roncsokért, ami rozsdakupac, de a rajongó veteránosok már csak azt nézik, hogy milyen ritka volt ez a széria.
Én azt mondom, hogy nézz szét a családban, rokonságban, hátha van valakinek egy olyan autója, amivel évente egyszer kimegy a telekre(van ám ilyen...) aztán kérd el fél évre. Vagy kérj anyuéktól egy kis pénzt. A pályázás igen hamar meg fog enni egy húsz éves Swiftet, pl...
"Figyelembe véve, hogy most kezdődik a vizsgaidőszak és máris nem kell napi szinten az időbeosztáson agyalni, mert nincsenek órák 2-2,5 hónapig, utóbbival még meg is oldottad"
meg a munkán se, mert karácsony újévkor nincs munka
Mi az, hogy adók-átírás nélkül?
Megveszed a kocsit, az átírás az alap.
Plusz az eredetiség.
Aztán biztosítás és "súly" adó.
A műszakiról ne is beszéljünk.
Te most úgy akarsz egy autót, hogy valaki hozzád vágja egy 100-ért, de semmit nem kell fizetned a vételáron felül?
Az üzemagyagot sem adják ingyen.
Szerintem te most csak kényeskedsz, mert millió lehetőség van X-ből Y-ba eljutni.
Ha annyira jól fogsz keresni, akkor megéri addig "szívni" érte.
Komolyan el kell magyarázni?!
Karácsony, új év nem kell dolgozni dec 20-tól jan. 2-ig. Naponta egyetemre járni meg dec. 1-től febr. 5-ig nagyságrendileg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!