Csak magas fordulaton van fűtés a kocsiban! Fűtőradiátor eltömítődött?
Nagyon valószínűsítem, hogy sem régen, sem most nem jó a termosztátod.
Ez komoly hiba! Sokan félváron veszik, pedig a motor kopásának 70%-a hideg motornál történik meg.
A motor hűtése úgy van megtervezve, hogy a hűtővíz hőmérséklete biztosan 80-100 fok közé essen. Nem kell magyarázni, hogy ilyenkor a fém alkatrészek is hasonló hőmérsékletűek, mint az olaj, így a kenés a legmegfelelőbb - a motor szinte nem is kopik.
Figyeld a hőmérséklet mutatót a kocsidban. Ha nem igen akar a mutató megmozdulni, vagy nagyobb tempónál visszahűl, akkor menj ezzel a panasszal egy autószerelőhöz.
u.i. Természetesen előfordulhat az is, hogy a hűtőradiátorod sem jó. Azt is nézesd át, de a leírtak alapján én a termosztátra gyanakszom.
Sok autóban tipikus/súlyos hiba.
"szoval ez a hiba kizarva velemenyem szerint"
Akkor tényleg a fűtőradiátor lesz a ludas :)
Vagy a kapcsoló nem állít át megfelelő hőmérsékletre.
Az automatikus rendszer-légtelenítés ellenére szerintem levegős.
A leírtak alapján más nem lehet.
Ha nagyon biztosra akarsz menni, egy lavórba ereszd le a vizet, mosd át a rendszert, a fagyállót vissza(szűrőn keresztül), és a kocsi elejét megemelve légteleníteném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!