Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A legtöbb autó miért néz ki...

A legtöbb autó miért néz ki jobban nagyobb kerékkel?

Figyelt kérdés

Kicsi kerékkel olyan "játéknak" tűnnek, a nagyobb kerékkel, mintha nagyobb komolyságot, erős sugároznának.

Például a napokban vezettem új Scenicet.Hozzá kell tennem, az egyterűeket baromi rondának tartom, a praktikusságukat elismerem, de nekem nagyon nem az esetem egyik se.

Ez Scenic viszont egészen csinos.Nem tudom, hogy a malomkő kerekei tették-e csinossá vagy valami más.A kerekei közel akkorák voltak, mint egy terepjárónak.

Magát az autót elképzelni sem tudnám kisebbekkel.

Aki nem ismerné, erről a modellről van szó:

[link]

2017. nov. 13. 12:00
 1/10 anonim ***** válasza:
11%
Tudod, mindenki azt mondja, hogy nem a méret a lényeg, de előny ha nem kicsi. :D
2017. nov. 13. 12:03
 2/10 anonim ***** válasza:
Ezek gyárilag is egy speciális méretű, 20"-os gumin jönnek ki, valóban jól mutat rajta.
2017. nov. 13. 12:11
 3/10 anonim ***** válasza:
nekem ugyan ezek a felnik nem tetszenek, de tény, hogy egy autót a szép nagy kerék jobban elad. Nem egy nagy dolog, egy szép ruhát is könnyebben el lehet adni. Ez az optikai tuning lényege. A szemnek kellemesebb a látvány és kész.
2017. nov. 13. 12:30
 4/10 anonim ***** válasza:

Szebb az autó nagyobb felnivel, de ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy pattog is az úton rendesen. Kényelmet a pattogásért felváltani nem érdemes.

Ezek az autók (mint a képen is!) jó minőségű utakra valók, de nálunk nincsenek jó útak, ergo felesleges!

Magas oldalfalú kerékkel kell közlekedni, az nyeli el az úthibákat legnagyobb százalékban, igaz idiótán néz ki, de sokkal kényelmesebb az autózás vele.

2017. nov. 13. 12:46
 5/10 anonim ***** válasza:
Lehet hogy jobban néz ki , de sokkal rosszabb a rugózása. Borzasztó keményen pattog ezzel a gumival.
2017. nov. 13. 12:52
 6/10 anonim ***** válasza:

Szerintem az egész csak divat.

A mostani új autókra, még a városi kisautókra is, mikre sok gyakorlati értelme nincs ráteszik a malomköveket. Vagy legalábbis a katalógusfotókon azok vannak. Aztán az ember vagy megelégszik az alapára 15-16"-os kerekekkel, vagy zsebbe nyúl a nagy felniért.

Egyre több ilyen autót látni manapság, az ember szeme megszokja, elkezd tetszeni neki. A gyártóknak ez pedig csak jó, mert többért lehet eladni egy adott autót.

Véleményem szerint a magyar utakra, hétköznapi használatra a 17, max 18"-os kerék bőven elegendő. Ilyen 20"-os felniknél "gumihártyával" bevonva az utazási komfort egyenlő a nullával. Ráadásul az ember általában átlag 100-120 lóerős autókkal, utcai használatnál nem 200-zal veszi a kanyarokat, hogy annyira fontos legyen az oldaltapadás. Tehát lényegében csak a kinézet, divat miatt kerülnek fel többnyire az ilyen kerekek.

2017. nov. 13. 13:12
 7/10 anonim ***** válasza:

Igazatok van a nagy gumikkal kapcsolatban, de ez erre a Scenicre nem igaz. Ezen 195/50 R 20-as abroncsok vannak, vagyis nem igazán "peres". :-)

[link]

2017. nov. 13. 13:25
 8/10 anonim ***** válasza:

Akkor erre meg azt tudom felhozni, hogy mostanában szinte minden autógyártónál divat lett a "SUV-osítás"

A teherautó méretű kerekekkel szerintem ennek a látszatát akarják fokozni.

2017. nov. 13. 14:36
 9/10 anonim ***** válasza:

Igy van!

Még A6 Allroadra is bőven elég a 225/55 r17-es abroncs.

Múltkor láttam golf4-est 16-os felnivel. Mókás volt.

2017. nov. 13. 15:46
 10/10 anonim ***** válasza:
55%

Golf 4 16-os felnivel? Teljesen átlagos, minden második Golf alatt az van. Még a 19es is aláfér.

Amúgy ezen én is gondolkoztam már ezen, és arra jutottam, hogy egyszerűen arányosabbnak tűnik az autó, ha nagyobb a felni, és a kerék kitölti majdnem teljesen a kerékjárati ívet.

2017. nov. 13. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!