Lada 2106 olajnyomás mérő mindig keveset mutat a 4-ig se megy ki de a lámpa nem világít mi lehet a baja?
Figyelt kérdés
2017. nov. 12. 18:59
1/3 anonim válasza:
A Ladáknál az olajnyomás hiányát jelző lámpa nagyon alacsony nyomáson alszik ki - fejből nem tudom az értéket, 1 bar alatt van. Tehát 2-3 baros olajnyomás esetén a lámpa már rég nem világít, a műszer mutatója meg alig billen ki.
Nem kizárt egyébként, hogy a műszer pontatlan. Ha értesz az elektronikához, lehet korrigálni - abszolút pontos akkor sem lesz, de be lehet lőni, hogy a középtartományt jól mérje. Már ha a kábelezés jó, mert pár tized V-nyi feszültségesés eléggé meg tudja húzni az óra által mutatott nyomásértéket.
Ha nem a műszer hibás, akkor a motorban tűnik el az olajnyomás. Érdemes a jeladó helyére egy manométert csatlakoztatni és azzal megmérni az olajnyomást, hogy tényleg olyan alacsony-e vagy csak a műszer jelez össze-vissza.
2/3 anonim válasza:
Nem ismerem a típust. De vagy a mutató a rossz, vagy az olajszivattyú, vagy kevés az olaj, de nem annyira hogy a lámpa jelezze. Ellenőrizd az olajszintet!
3/3 anonim válasza:
Attól még az tökéletes. Nem kell annak 4-ig felmenni. Én dolgoztam teher autón , aminek égett a lámpa alapjáraton, nagyobb fordulatnál se ment 2 fölé soha. Még is több százezer km-t elment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!