Ha a céges autó összetörik az én hibámból akkor én nekem kell kifizetni a kárt?
Figyelt kérdés
2017. nov. 11. 18:07
1/7 anonim válasza:
A kérdésben a válasz. A munkáltató (autó tulajdonos cég) majd meghatározza hogy egy összegben vagy havonta vonják le a kár összegét.
2/7 anonim válasza:
A biztosítónak fizetnie kell a kárt, persze az más kérdés, hogy a céged ezt hogyan tolerálja neked. Amennyiben a te hibád, azt akár le is vonhatják a fizetésedből, mint a gyorshajtás bírságot is. De ez cégtől függ. Legrosszabb esetben ilyenért ki is rúghatnak.
3/7 anonim válasza:
A cégnek azért van biztosítása az autóra, hogy ne neked kelljen kifizetned a teljes kárt. Egy részét lehet, hogy behajtják rajtad, de a teljes kárt biztosan nem kell kifizetned.
4/7 anonim válasza:
18:22
egyáltalán nem biztos. ha én ittadan pl balesetet okozok a céges autóval, nem valószínű, hogy nem a teljes kárt verik rám. Nálunk munkában a volt kollégám összetört egy 1 millió eurós csomagológépsorhoz tartozó monitort, 6000 eurójába került az a röpke 3 mp-es dühkitörése...
5/7 nemcso válasza:
Cégtől függ, hogy mit határoznak meg ilyen esetben. Nálunk a biztosító meghatározta javítási díj százaléka és a minimális összeg van meghatározva.
6/7 anonim válasza:
így van, ahogy az utolsó is írja, nincs erre konkrét igen vagy nem válasz, mert a cégnél kell lennie egy szabályozásnak erre. valami papírt csak írtok róla, hogy vezetheted a cég képviseletében. céges jogsi is van normális helyen, hogy a takarítónő ne vezethesse, csak azon a jogcímen, mert ott dolgozik.
7/7 anonim válasza:
Pontosan, minden cégnél más a szabály, a megállapodás.
Nálunk pl. a biztosító fizeti a kár nagy részét, az önrészt - 50 E - pedig a dolgozó. Viszont ha alapvetően nem csinált valami nagy baromságot a dolgozó (pl. maszek fuvar, ittas vezetés, stb.), akkor a cég átvállalja az önrészt is. Ha egyszerűen csak hülye volt, de közben minden alapvető szabályt betartott, akkor is a cég fizet. (Különben senki nem vállalná a többiek hurcolását.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!