Melyik autó fenntartása és szervizeltetése a legköltségesebb? (lexus, jaguar, mercedes-benz)
Ezek közül a Lexus az, amit csak tankolni kell, és kivisz a világból, gyakorlatilag szinte soha semmi nem romlik el rajta, és ahogy előttem írják, van némi köze a dologhoz annak, hogy ez "csak" egy puccos Toyota, hiszen a Lexust a Toyota gyártja, és az összes megbízhatósági, fenntarthatósági felmérést toronymagasan vezetik a Toyoták és Lexusok.
Másik kettő esetében már nem ennyire jó a helyzet, legalábbis ugyanezeken a felméréseken jóval több meghibásodást, és sokkal magasabb fenntartási költségeket állapítanak meg.
Ezt így nem lehet megválaszolni. Márkán belül is ahogy nő a méret, tömeg úgy egyre drágább a fenntartás, mert nagyobb gumi, féktárcsa stb kell alá. A futómű is ahogy egyre igényesebb, úgy egyre drágább is a cserélnivaló.
A következő USA szervízhálózat, publikálni szokta a tapasztalatait, itt a szervíz költség márkánként, lentebb típusok is. A Merci nagyon rosszul szerepel, a Lexus nagyon jól. Jaguar sajnos nincs benne, lehet túl kicsik a darabszámok;
Nekem Jaguar XF-em van és szerintem az sem egy horror, de persze mihez képest ? Gumi, fék, stb arra is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!