Ti mit vennétek 3millioért uj Daciat vagy használt VW, Opel stbt? Miért?
Én Octaviát vettem pont 3M-ért, négy és fél éveset, garanciásat.
Kellett a nagy puttony és dízelt akartam. Ennyiből új, nagy szedán nem jön ki, max valami kicsi benzines, így az új kocsi nem volt opció.
Egy pályán hasznàlt benzines Toyotát!
Néztem is Toyota Yaris 1.33-t 99 pacival.
Én már több emberrel többször kiveséztem ezt a vegyünk Daciát, Ladát, stb-t. Mindig arra jutottunk, hogy ezeknek az olcsó új autóknak olyan gyatra minősége van, olyan kényelmetlenek, hogy a 60 éves öregbácsikon kívül értelmes ember nem veszi meg, nekik viszont bőven jó arra, hogy elvigye őket valahova. Aki meg hajtja, hogy de hát jó autók ezek, az nem ült egy hasonló árkategóriájú használt nagyobb nevű márka autójában.
Figyelembe kell venni, hogy a nagy márkák autói nem csak a presztízs miatt drágábbak. Egy új LADA például éveken belül elkezd rozsdásodni, mert semmi védelemmel nem látták el a kasznit. A Dacia gyanítom, hogy hasonló. Egy Audit pl., vagy Opelt(főleg az újabbakat) már galvanizálják, és sok időnek kell eltelnie, hogy megjelenjen rajtuk a rozsda.
Akinek fontos az, hogy szinte ne kelljen semmit költeni az autóra, az megveheti a Daciát, de cserében lesz egy fapados, kényelmetlen autója. Ami nincs, az nem megy tönkre alapon van az egész. De akinek van 3 milliója egy autóra, szerintem nem fog kiakadni, hogy ha közbejön egy 20-30 ezres hiba.
3 millióért már fiatal, kevés km-es 6-os Golfot lehet kapni nagyon jó felszereltséggel, hogy csak egy példát hozzak.
Drágább hozzá az alkatrész, de nem értem, hogy miért lenne olyan vészes ez az egész. Olajból ugyanazt öntöd bele, a szűrő esetleg 2 ezer forinttal drágább, amit évente egyszer kell megvenni. A fékek azért nem olyan sűrűn kopnak el, lehet, hogy amire cserélni kéne, már rég eladtad az autót, de ha nem, akkor is nagyon ritkán kell kifizetni a pénzt az új féktárcsára meg betétekre.
Ez persze az én véleményem, tiszteletben tartom, ha valaki máshogy gondolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!