Ma vásárlást megfontolt 2002-es 1.5-ös benzines Nissan Almérát és volna egy kérdésem: Az autóban a váltó, elektronika, futómű kormány minden nagyon rendben volt egy dolgot leszámítva:?
Ez leírva nem hangzik túl jól, bár az, hogy "tiszta olaj" elég nehezen mérhető kép nélkül, de a lényeg akkor is az, hogy az olaj a motorból kerülhetett oda, és a leírásodból kiindulva, jelentős mennyiségben.
Így az mellékes, hogy szép a motor hangja meg húz, az a motor egy időzített bomba lehet.
Az még talán elmegy, hogy köpi a motor az olajat, és az porral keveredve látványosan mutatja magát, de amikor már tocsog az egész motor az olajban... minden tankolásnál bele töltesz a flakon olajat is a motorba?
Szét van cseszve a motor, a jobban füstöl (kéken?) azt jelezheti, hogy eszi is az olajat, tehát belül is kopott, a kívül tocsogó olaj meg azt jelzi, hogy folyik rendesen, már nem is gyenge szivárgásról van szó.
Ilyen szintű olajfolyásnál nem a vevőnek kell megfejteni, mi lehet a baja, keresni kell másik autót, már azért is mert ha így kínálják eladásra, elég igénytelen a gazdája.
Az is érdekes, hogy még a műanyag burkolat is olajos volt, az vajon mitől?
vagy nívópálca nélkül jártak, ráadásul pályán, vagy olajbetöltés után nem tették vissza a fedelet, vagy rosszul, és leesett, és így jártak vele...
ha az autó finoman jár, a blokk nem volt megbontva, és a kidörrentőn nem füstöl, akkor a fenti fordulhatott elő.
ha én akarnám megvenni(baráti áron) akkor kompressziót mérnék, és elvinném környezetmérésre...ebből kiderülne, a motor állapota. Természetesen megvizsgálnám az olaj minőségét is( egy csepp olaj elég)
ha nem világít a sárga lámpa, akkor nagy baj nem lehet(persze tesztelném, hogy működik-e a jelzőizzó)
Tessék már részletesen elmesélni nekem, hogy milyen az a "szép homogén hang"?
Érdekelne. ;)
Szerintem a kérdező nem nagyon ért hozzá, nem megsérteni akarom. "Fékolaj tetejére rászáradt az olaj, tartóvason csillog az olaj". Én inkább megmutatnám egy hozzáértő embernek. Az eladó vagy kereskedő ha tudja h valami igazi baj van vele, akkor vagy elmondja, vagy eladás előtt gőzborotvával lemossa...
Mutasd meg valakinek, ne olyan emberek tanácsára cselekedj egyből akik egy képet sem láttak róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!