Milyen méreteket kell figyelembe venni felni vásárláskor?
Ökölszabályként az olvastam, hogy a gyári értéktől 5-7 mm-re lehet eltérni. Az én autómra a mezei gyári felnik ET47-esek, a sportosabbak ET41-esek, a BBS-em pedig ET38, ami erre a típusra készült, tehát az én esetemben 9mm még biztosan belefér. Gyanítom, hogy a konkrét futómű ismeretében lehetne a pontos értéket meghatározni, hogy hol van az a határ, ahol károsan hat a stabilitásra.
A legtutibb, ha a gyári kínálatból választasz sportosabb felnit, vagy azzal megegyező paraméterekkel rendelkezőt találsz.
Vagy alapból olyan felnit vegyél amivel gyárilag is adták ki az autót.
Pl van kocsi aminek sportosabb külseje is van, sportcsomaggal és gyárilag alufelnis, na azt a gyári alufelnid vedd, akkor nem lesz gond.
Pl.: Vw nél a sima és a GTI re gyárilag rakott felnik, Hondánál mondjuk a Type R felnije egy sima civicre,
Bmw nél is van mezei 15" és van M packett 17"-18" style nevü felnik amik gyáriak. stb ezek biztos jók lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!