Lehet valahogyan a "vadak" ellen védekezni?
Gondolok itt például arra, amikor váratlanul az ember elé ugrik egy szarvas, és az agancsa átszúrja a légzsákot...
Nincs valami maszek cucc amit ha a kocsi elejére teszek maga alá gyűri a dögöt?
Nem akarom hogy a nekem vagy a szeretteimnek legyen ebből baja
Mert hát sokszor hiába figyel az ember ködbe, vagy sötétbe...
Sajnos csak az ima segít. Ezek a vadak a másodperc tört része alatt ugranak ki eléd. Ezért sokan hatalmas ijedtükben 110-nél esztelenül elkezdik rángatni a kormányt. Valóban, egy jól felkészült sofőr akár el is kerülheti az ütközést egy jó kikerüléssel, de az esetek 95%-ában ez csak rosszabbat eredményez, az árokban is kiköthetsz.
Amit tehetsz: satufék. És ahol tudod, hogy vannak vadak, ott max 70-el menj. Olyan, hogy az aggancs átszúrja a légzsákot, na ilyet még nem is hallottam.
"Gondolok itt például arra, amikor váratlanul az ember elé ugrik egy szarvas, és az agancsa átszúrja a légzsákot..."
Szerinted ez valós veszély? Mert szerintem nem.
Eléd ugrik a szarvas, oldalról megütöd. Általában így szokott lenni, ritka az, hogy a szarvas szembeáll az autóval és leszegett fejjel ugrik egyet, hogy ne kapja el a motorháztető.
Tehát megütöd a szarvast, ami jellemzően könnyebb, mint az autó. A szarvas eldől vagy elrepül, az autó összetörik. Mivel oldalra dől, az agancsa nem nagyon találkozik a légzsákkal. De ha véletlenül az ablakot is támadná a szarvas: az üveg elég kemény és nagy sebességgel, hegyesszögben érkezik. Vagy "lecsúszik" az agancs, vagy összetörik, még mielőtt bejönne az ablakon. Nem titánból van az.
Nem kell tehát ettől félned, a szarvas agancsa nem rendez tömegmészárlást odabenn. Ha csak ettől félsz a vadakkal kapcsolatban, nem kell öklelővasat hegesztened előre, elég az autó aktív és passzív biztonsági felszerelése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!