Van itt valaki, akinek az autójában a vezérműszíj elszakadt, és ami a lényeg, hogy mennyi kilométer, vagy hány év üzemelés után? És még annyit, hogy milyen következmények voltak ebből kifolyólag?
Nekem még nem szakadt el, viszont márkaspecifikus fórumban olvastam olyat, hogy nem megfelelő minőségű vezérműszíj csere után egy éven belül eltávozott, ami kevesebb mint 20 000km-t jelent.
A következmények autófüggőek. Ha van megfelelő hely és ki van alakítva a szelepek helye a dugattyúban akkor meg is úszható komoly sérülés nélkül. Ha nincs akkor szelepek, szelepvezetők minimum cserések - jobb esetben.
Vásárlás után, hazafelé úton. Pontosabban nem szakadt el, csak átugrott. 1 himba eltört, de 3 hengerrel, elugrott vezérléssel hazahozott.
Hogy hány éves volt a vezérlés, vagy hogy mennyi km volt benne, azt nem tudom. A törött himbát és a vezérműtengelyt kellett cserélni. A veztengely egyik bütykéből kiütött egy darabot a himba, ezért kellett cserélni.
Másik alkalommal egy kölcsön autóban szakadt el. Semmi előjele nem volt. Amikor ráindítottam és könnyen tekert az önindító, már tudtam hogy mi a baj...
Kapott egy másik szíjat, meg görgőket és azóta is megy az autó. Szerencsére a motort okosan úgy tervezték, hogy a szelepek helye ki van alakítva a dugattyúban, ezért nem értek össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!