Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van olyan autósiskola, ahol...

Van olyan autósiskola, ahol már első lépésként lehet KRESZ-vizsgára jelentkezni, és nem kell bejárni előtte egy csomó elméleti órára, csak a vizsga után a gyakorlatira?

Figyelt kérdés

2017. okt. 31. 09:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
15%
A jogsi megszerzése -bármennyire nehéz is elfogadni- időt, figyelmet és tanulást igénylő feladat. Aki ezt is gyorstalpalón képzeli el megcsinálni, súlyos csalódások, és nem kis anyagi extra teher fogja érni. E-learningen meg lehet csinálni a tanfolyamot, még le is lehet vizsgázni, de utána a KRESZ tudásod egyenlő lesz a nullával. Beülsz az első gyakorlati órádra, és újra kell tanulnod mindent, mert az elektronikus anyag sosem fogja jól helyettesíteni a hagyományos tantermi oktatót. Tehát sajnos ez a kifogás, hogy “munka mellett nincs időd”, ez a saját kifogásod, akkor hogy fogsz tudni járni a vezetèsi órákra, úgy hogy benne maradj a 2 évis érvényes kresz vizsgádban? Nyelvet hogy tanulsz? Gondolod hogy a vizsgára elég lesz csak 200 szót bemagolnod és pikkpakk meglesz a középfok? Ha jogsit szeretnél gyorsan, hidd el hogy pont úgy lesz meg leggyorsabban, ha nem pörgetni szeretnéd, hanem rászánod az időt és foglalkozol vele. Az e-learning sajnos nem alkalmas erre, és a tapasztalatok is alátámasztják ezt.
2017. nov. 1. 07:22
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát azért ennyire ne legyünk már az e-tanfolyam ellen, jó dolog az. Aki bejárt kresz tanfolyamra, annak a 80%-ának lassan fogalma sincs arról mit tanult ott, pláne, ha 10-20-x éve volt. Ez is tény. Kb olyan, mint az irodalom óra. Oké, hogy megtanultam 20 verset, de ki emlékszik mindre. Én tantermi órára jártam, a nejem tavaly csinálta e-tanfolyamon. Érdekes módon ugyanúgy tud vezetni és elmegy bárhová, ismeri a jelzéseket és figyel mindenre. Még ha több rutinja lesz majd, jó sofőr lesz. Amúgy meg: nyelvet is lehet tanulni otthon, bármilyen fura is ez. Sógorom így tanult meg angolul. Leült és elkezdett filmeket nézni felirattal, és fogott mellé angol könyveket. C2 szinten beszél bárkivel. Szóval az ilyen tantermi dolgok jók voltak 20 évvel ezelőtt, de azért lehet haladni a korral...
2017. nov. 1. 09:25
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

No... A vezetni már tudó, többedszer vizsgázók erős kisebbségben vannak. Őket félre is söpörhetjük, szerintem velük nem kell példázni. (Ittas vezetés és társaiért a rendszer szégyene, hogy nem örökre veszik el a jogsiját...)

Most nem kötekedésként, de 3 könyvet elolvastál és egy rakat tesztet kitöltöttél állításod szerint. No, én e-learningen csináltam a képzést egy nagyon csúcs felületen (meg mellette még két progival) és kb. 10-15 órám ment el rá úgy, hogy figyelmesen végigmentem mindenen,tesztekkel együtt. Ezt te is megtehetted volna.

Itt is láttam sok panaszkodót az E-Titánra. Be is tojtam, mert én akkor álltam neki, amikor ezeket olvastam. Utólag kijelenthetem, tipikusan azok nyávogtak, akik semmit sem tudtak teljesíteni, mert szimplán hülyék.

Ennyit igazán rá lehetne szánni a dologra. Nem is értem, tanfolyamon kívül volt időd több könyvre, de erre már nem lenne 10 órád hivatalosan beiratkozva? Mire a sietség? Nem vagy alapos. Ne sírjál, ha majd meghúznak forgalmin, mert mondjuk kimarad egy olyan apróság, hogy egyirányú úton melyik oldalról fordulsz ki - vagy még sorolhatnám. Állandóan a kibúvás minden alól...

Szerencsére nehezen adják a jogsit a legtöbb helyen és aki annyira nem képes magát megerőltetni, hogy becsületesen végigcsináljon mindent - megtisztelve ezzel magát, a szeretteit és az utakon közlekedőket - attól a jó ég óvjon mindenkit.

2017. nov. 2. 20:43
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
13 - as vagyok. Na azért az jó nagy baromság, hogy az e-learning semmit sem ér. A netes felület ritka jó, szuper magyarázazokkal és animációkkal, képekkel, amikre nagyon sok időt lehet szánni. Veri bármelyik tanárt vagy könyvet. Ezt biztosan állíthatom. Önállóan tanulni tudóknak csak ezt ajánlanám. Gyengébb képességűeknek vagy lustáknak meg kell a szájbarágás. Ráadásul mindig annyit haladsz, amennyit az agyad bír, nincsenek kiesett percek. A legjobb oktatási mód. Csak komolyan kell venni - bár ez minden formára igaz...
2017. nov. 2. 20:48
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Ja és jelentkezem én is (bocs, nem lehet szerkeszteni és telefonról macera olvasni), szintén C1 szinten beszélek egy nyelvet (meg még 3 másikat alacsonyabb szinten) és ezeket is itthon tanultam meg. Lehet otthon tanulni, csak kell hozzá egy bizonyos szint és szorgalom. Nyilván aki hülye és / vagy lusta, az menjen szájba rágatni, jobb is.

Bár a gond nem is ez, sokkal inkább az, hogy sokan tesztelgetésből akarnak vizsgázni (sajnos sokaknak sikerül is) és azt HISZIK hogy elég a tudásuk. Aztán megvan a baleset, mert alkalom adtán hirtelen nem tudja kinek van elsőbbsége vagy hogyan viselkedünk az utakon (ugye ez is a mélyen gyűlölt tananyag része...). Emberéletekről van szó. Nem a tütüke, amivel a 2 éves fiam játszik...

2017. nov. 2. 20:56
 16/17 anonim ***** válasza:
Teljesen másról beszélünk. Te a saját tapasztalatodat osztottad meg, én pedig évi 800 tanuló statisztikáiból vonom le a konzekvenciámat. Úgy gondolom, hogy utóbbi erősebb statisztika a laikus véleménynél.
2017. nov. 15. 09:46
 17/17 anonim ***** válasza:

Ez ugyan egy rendkívül régi kérdés, de annyi zöldség hangzik el a válaszok közül, hogy nem bírom megállni, muszáj megcáfolnom őket.

"A jogsi megszerzése -bármennyire nehéz is elfogadni- időt, figyelmet és tanulást igénylő feladat."

Nyilván, viszont ezek teljesítéséhez nem kell bejárni kifejezetten órára, ha valaki egyedül is meg tudja tanulni az anyagot (általában bármilyen témakörben), akkor mi a bús szarnak járna be órára?

"Aki ezt is gyorstalpalón képzeli el megcsinálni, súlyos csalódások"

Nem feltétlenül gyorstalpalón, de ha valaki autodidakta módon a saját tempójában esetleg már korábban, jól beosztott idővel felkésztül az elméleti anyagból, akkor az miért ne vizsgázhatna?

"E-learningen meg lehet csinálni a tanfolyamot, még le is lehet vizsgázni, de utána a KRESZ tudásod egyenlő lesz a nullával."

Miért is? Ha valaki nem tanul, akkor hiába ül be az órára, így se-úgy se fogja tudni, ha pedig tanul, akkor teljesen mindegy, hogy netes felületen keresztül vagy bent szenved.

"Beülsz az első gyakorlati órádra, és újra kell tanulnod mindent, mert az elektronikus anyag sosem fogja jól helyettesíteni a hagyományos tantermi oktatót"

Ez bizonyos szempontból lehet igaz is. Rendkívül komplikált, absztrakt, összetett témakörök önálló feldolgozása valóban lehet, hogy túl nehéz egyeseknek és célszerűbb oktatóval nekilátni. Viszont az is köztudott, igazolt tény, hogyha valaki valamit aktívan, saját erőforrásaiból sajátít el és nem csak passzív hallgató, akkor jobban megmaradnak a tanult adatok, összefüggések. A kresz nem annyira komplex dolog, hogy egy átlagos szellemi képességű ember ne tudja elsajátítani könyvekből és webes felületen. Ha pedig esetleg mégis elakad, akkor több különböző helyen kérhet hozzá segítséget, és ehhez sokkal többen értenek, mint valami összetett absztrakt témához.

"Tehát sajnos ez a kifogás, hogy “munka mellett nincs időd”, ez a saját kifogásod, akkor hogy fogsz tudni járni a vezetèsi órákra,"

Vezetési órákra kénytelen lesz eljárni, mert azt nem lehet pótolni. A tantermi oktatást igen. Erre elég sokan rájöttek, éppen ezért vannak piacvezető távoktató cégek, mint pl. a Khan Academy vagy a Coursera, akik a kresznél jóval, jóval összetettebb témákat is sikeresen leoktatnak interneten keresztül, és vannak akik ugyanúgy legvizsgáznak. Hangsúlyozom, indulnak ilyen kurzusok teszem azt funkcionál analízisből és differenciálgeometriából, amik azért pöppet bonyolultabbak mint a kresz.

"Nyelvet hogy tanulsz? Gondolod hogy a vizsgára elég lesz csak 200 szót bemagolnod és pikkpakk meglesz a középfok? "

A nyelv elég rossz példa, mert rengetegen vannak, akik tanár nélkül leteszik a nyelvvizsgát. Persze az jóval nehezebb, hiszen a gyakorlati aspektust egyedül nem egyszerű megoldani, de ma már az internet korában erre is nagyon jó eszközök léteznek. Ennek ellenére a kreszvizsga számottevően egyszerűbb mint egy nyelvvizsga, ráadásul a nyelvvizsga egyben elmélet és gyakorlat, nem túl fair összehasonlítás. Jobb lenne pl. összehasonlítani a kresszel a nyelvvizsga nyelvtani részét, amit bizony minden további nélkül be lehet biflázni tanár nélkül is.

"Ha jogsit szeretnél gyorsan, hidd el hogy pont úgy lesz meg leggyorsabban, ha nem pörgetni szeretnéd, hanem rászánod az időt és foglalkozol vele."

Foglalkozás =/= órára járás.

Ha pedig valaki gyengeelméjű, végtelenül lusta, rossz a felfogóképessé illetve tanulási nehézségekkel küzd, annak se tanárral, se anélkül nem fog menni könnyen a vizsga, hacsak át nem rugdossák, viszont az ilyenktől kéne félnetek az utakon.

" 800 tanuló statisztikáiból vonom le a konzekvenciámat. Úgy gondolom, hogy utóbbi erősebb statisztika a laikus véleménynél."

A tanulási készségek és kognitív képességek confounderek lehetnek ilyen esetben, ergo ez nem reprezentatív és nem lehet extrapolálni a kérdezőre. Már ha egyáltalán létezik ez az állítólagos statisztika.

2017. dec. 16. 00:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!