Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor kell levenni a hóláncot?

Mikor kell levenni a hóláncot?

Figyelt kérdés

Múlt télen láttam először Magyarországon a Hólánc használata kötelező táblát, egy vadiúj úton, amit most vágtak bele a dombokba. 15%-os lejtők és emelkedők váltakoznak 5 km-en keresztül. Szerencsére még a lejtő tetején keresztbe álltam, s vissza tudtam kapaszkodni.

Most veszek hóláncot, de az egész út mindkét oldalán ki van téve a tábla. Most akkor télen kiteszik a táblát, tavasszal meg leveszik, s akkor egész télen az 5 km-en hóláncot kell hordanom? Múlt télen sem volt hó az úton, de sütött a nap, az éjszakai ráfagyott filmréteg felolvadt, s gyalog is alig lehetett járni az aszfaltot.

Nem árt a láncnak, ha az egész 5 km-es szakaszon fent van? Nem lehet tudni, hogy az erdőben áthajtva éppen hol van jegesedés, s hol nem.

2017. okt. 30. 21:00
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
A hólánc nem a jégre kell. Ha nincs hó az úttesten, akkor nem is szabad hólánccal közlekedni, egyenesen tilos. Csakis kizárólag vastag hóval borított úttesten használhatod, illetve kell használd ilyen esetekben.
2017. okt. 30. 21:03
 2/2 anonim ***** válasza:
53%
ezen az éghajlaton július-augusztus körül már erősen ajánlott! :D
2017. okt. 31. 06:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!