Mikor kell levenni a hóláncot?
Figyelt kérdés
Múlt télen láttam először Magyarországon a Hólánc használata kötelező táblát, egy vadiúj úton, amit most vágtak bele a dombokba. 15%-os lejtők és emelkedők váltakoznak 5 km-en keresztül. Szerencsére még a lejtő tetején keresztbe álltam, s vissza tudtam kapaszkodni.
Most veszek hóláncot, de az egész út mindkét oldalán ki van téve a tábla. Most akkor télen kiteszik a táblát, tavasszal meg leveszik, s akkor egész télen az 5 km-en hóláncot kell hordanom? Múlt télen sem volt hó az úton, de sütött a nap, az éjszakai ráfagyott filmréteg felolvadt, s gyalog is alig lehetett járni az aszfaltot.
Nem árt a láncnak, ha az egész 5 km-es szakaszon fent van? Nem lehet tudni, hogy az erdőben áthajtva éppen hol van jegesedés, s hol nem.
2017. okt. 30. 21:00
1/2 anonim válasza:
A hólánc nem a jégre kell. Ha nincs hó az úttesten, akkor nem is szabad hólánccal közlekedni, egyenesen tilos. Csakis kizárólag vastag hóval borított úttesten használhatod, illetve kell használd ilyen esetekben.
2/2 anonim válasza:
ezen az éghajlaton július-augusztus körül már erősen ajánlott! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!