Féltengely csukló biztosító gyűrű eltávolítása?
Hogyan tudnám egyszerűen lehúzni a külső féltengely csuklós a tengelyről, ha a képen látható biztosító gyűrű van?
ilyen típusú gyűrű van benne: [link]
(Nyíllal jelölve.) Igaz már megoldottam, le kellett vágnom, igaz a csukló már menthetetlen volt, de legközelebb ha szükség lesz rá akkor szeretném a régi csuklót megmenteni és csak a gumiharangot cserélni.
Vannak szerelők és vannak flexelők.
Így kerek a világ. ;)
Tudjuk, hogy a szükség törvényt (és féltengelyt) bont. ;)
Elhiszem, hogy ha úgyis kuka a féltengely, akkor ezt az utat választod. Na de mit csinálsz egy mélyen besüllyesztett biztosítógyűrű esetében, vagy ahol nagyon kiáll a csapágyház pereme?
Biztos láttál már sebváltóházat, ahol ugyancsak nehéz a seegerhez hozzáférni. Mégsem hinném, hogy leflexeled a nyelestengelyt, vagy valamelyik csoporttengely végét, amikor csak egy csapágyat vagy szinkrongyűrűt akarsz cserélni. ;)
Milyen célszerszám kellhet hozzá? Seeger gyűrű fogom az van... Csak ez okozott gondot a többi nem szét tudtam szedni, le is szedtem igaz vágtam ,de érdekes a tengelybe nem vágtam bele :) Az új is ilyen sajnos de csak rá kellett nyomnom majd beakadt a gyűrű, igaza van annak aki azt mondta elég jól el van dugva (sajna tényleg el van) , illetve zéger gyűrű fogóval mikor próbálkoztam 2 órán keresztül szétnyomtam vagyis a kör belső átmérője nagyobb legyen reméltem a vájatba kikerekedik és a tengelyéből simán lecsúszik, de sajna nem jött, igaz nem vettem ki a féltengelyt a helyéről.
Erre nincs speciális célszerszám mint a gumiharang bilincséhez? ahhoz vásároltam húzó szerszámot, mert ez az a speciális bilincs volt, szerintem ez jobb mint az összenyomós de ez az én véleményem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!