Hol találhatok az autó műszercsoportjához egy "kapcsolási rajzot"?
Figyelt kérdés
Az autó műszercsoportjának hátulján lévő nyomtatott áramkörhöz kellene nekem egy rajz, mert szeretném tudni melyik áramkör, mihez tartozik a becsatlakozásnál. Pl. melyik tartozik a sebességmérőhöz, fordulatszámmérőhöz, tb. Tud valaki egy programot vagy oldalt ami ezeket tartalmazza?#autó #rajz #fordulatszámmérő #műszer #sebességmérő #áramkör #műszerfal #mérő #nyomtatott áramkör #műszercsoport
2017. okt. 25. 19:36
2/4 A kérdező kommentje:
Ok köszi, de én általánosságban kértem. De mondjuk akkor legyen egy Volvo s40 2001-es.
2017. okt. 25. 19:50
3/4 anonim válasza:
Általánosságban nem nagyon fogsz találni. A gyártóknak általában vannak olyan számítógépes programjaik, amiből ezeket ki lehet vadászni. Ezek többnyire nem hozzáférhetőek a nagynyilvánosság számára, de persze itt-ott rá lehet bukkanni. Több GB-os adatmennyiségről van szó 1-1 típusnál, pl. egy ilyen műszerfalbekötés adott típuson belül is lehet eltérő motortípustól, felszereltségtől, évjárattól függően.
4/4 anonim válasza:
Volvós fórumon érdeklődj!
Mint ahogy az előző válaszoló is írta, gyártónként változik, hogy a "rajz" hogyan elérhető. VAG-nál pl. az ELSAwin nevű program része.
Egyébként kapcsolási rajzot nem nagyon fogsz találni semmihez, mert az eléggé ipari titok mindenkinél. Ami neked kell, az a bekötési rajz, vagy huzalozási diagram, az az ami félig-meddig publikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!