Szerintetek megvalósítható?
Itt az ősz, hullanak a falevelek. Ezeket a leveleket nem könnyű összeseperni, így hát az az ötletem támadt, h építenék egy önjáró falevélösszeseprő gépet. Olyat szeretnék, mint amilyenek ezek az kis önjáró robotporszívók, csak nagyobban. Az elv, az ugyanaz lenne.
Csak még azt nem tudom, miből csináljam.
Pont van kint a fészerben egy Bugatti vejlyron motorom.
Arra gondoltam, ez jó lenne alapnak.
Tudom- tudom, most csóváljátok kicsit a fejetek, h ez kissé erős motor lenne rá, igazat is adnák, de van itt vmi, amire még ti sem gondoltatok!
A metodika a következő. Nagy köbcenti, sok kipufogógáz, kis keresztmetszet, nagy áramlási sebesség. Látom, van már közületek, akinél a fejcsóválás bólogatássá alakúlt. :)
Igen, a kipufogógáz áramlásával terelném a seprűk közé a leveleket.
Vagy a kipufogógáz áramlását vákummá alakítanám egy egység segítségével, igaz ehhez egy tartályra és pár csapra, meg szelepreis szükségem lesz, ami a vasbóltba nem olcsó mulatság, de meg kell adni a módját.
Igazából egy vákumszivattyút is be lehetne vetni pluszba, ez a veyron fékrásegítőjének a szivattyúja is lehetne, de azt természetesen tengelykapcsolókon és hajtóműáttételeken keresztűl kéne meghajtani, mint tavaly a motoros puttonyos önjáró hómarós, sószórós lánctalpas hókotrós markolós talicskámon alkalmaztam.
De ez egy másik történet megint. Talán akad közületek, aki még emlékszik rá. Tegye fel a kezét, aki emlékszik!
A szomszéd biztosan feltenné a kezét, mert irogykedett is, mikor meglátta, mikor jönni talált az 1000- es swiftjével.
Na, a kérdésem természetesen az lenne, h szerintetek ez így ebben a formában megvalósítható- e, csinált- e már közületek vki hasonlót (vagy pont ilyent), továbbá hmost neki állok, estére készen leszek- e vele?
Megvalósítható. Kiváló ötlet, nagyszerű megvalósítás, brilliáns kivitelezés. Egyszerűen elkápráztat az egész történet, egyből 10x elolvastam, annyira tetszik.
A helyedben ebben a pillanatban elindulnék szabadalmaztatni az ötletet, mert reggelig tuti ellopja valaki, és ő fog milliárdossá válni ebből a bizniszből, nem pedig te.
Egy este kiviszlek Ferihegyre, pont van ott egy Airbus a320, nem nagyon őrzi senki. A jó öreg Morzsa kipusztult ebben az átkozott koronában is.
Na, tehát kiszereljük és építenénk belőle egy reaktort.
Tudod van ezeknek egy Turbojet nyomásuk, ez még a Velyronét is meghaladná.
Ebből lehetne kiépíteni egy titán turbófalevélszívót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!