A kormány kopást mennyire nézitek használt autó vásárlásánál?
Én néztem. Mondtam is az eladónak, hogy kicsit kopott a bőrkormány. Elismerően hümmögött, majd rögtön rávágta, hogy ez nem alkualap.
Egyébként a meghirdetett futásteljesítmény arányában volt csak kopott, így elismertem..
Minden használtautó vásárlás egy zsákbamacska, mert az ember nem tudja, hogy az előző tulaj(ok) hogyan használta az autót, hogyan volt karbantartva, látott-e szerelőt intervallumonként ...stb.
Persze az autó életkorából eredően mindig keresünk olyan pontokat, ami alapján meg lehet saccolni az autó valós futásteljesítményét, ami nem mindig van összhangban az állapotával: egy csak városozó 120.000km-es autó jobban el lehet kopva ülésileg, váltószoknyailag, mint egy 220.000km csak autópályán futott autó, hiszen ez utóbbiba nem kell annyiszor váltani, nem kell ki-be szállni folyamatosan.
Persze csak mi magyarok foglalkozunk ilyenekkel, az osztráknak eszébe sem jut nézegetni ezeket a kopásokat, mert őt ez nem érdekli. Mi meg aranyérmesek vagyunk a km óra tekerésben, így az ember már nem hisz senkinek. Tulajdonoképpen ha egy autóban 300.000km van és az igényeinknek megfelel, akkor mi van?! Meg kell venni, nem kell hallgatni a sok lükére: "...húúú...az nagyon sok...", "megbánod, roncshalmazt vettél" ....stb.
Mindenki azt az autót vegye meg, ami tetszik neki és amit szeretne. Ha rosszul dönt, akkor még mindig van esélye tovább adni az autón.
Brasco részben igazad van, részben nem.Azt gondolom, hogy jogos elvárás az, H attól hogy öreg egy autó vagy sokat futott, attól még ne nézzen már úgy ki mint egy levetett szaros gatya.Az én kocsim majdnem 20 éves és majdnem újszerű állapotú! Mind a karosszériája, mind a beltere.Szervizelem rendszeresen, takarítónő,nem bagozok benne stb.
Inkább az a szemlélet rossz az eladók részéről hogy a 300 ezret vagy többet futott autókat is "rendes árban" akarják eladni és csodálkoznak ha az érdeklődő kifogásolja az elhsznaltsagot.Nem baj ha használt,de legyen akkor az ára is annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!