Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kedves Autósok! Nektek miért...

Kedves Autósok! Nektek miért derogál elengedni a zebrán a gyalogosokat?

Figyelt kérdés

Nem szívesen késem le a tömegközlekedési eszközt, mert kb. 1-1,5 óránként jár; nektek viszont kb. fél perc várakozási időt jelentene.

Megértéseteket köszönöm! :)

2017. okt. 16. 18:50
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Ismerem a másik oldalt és át is érzem, mérlegelek. Volt, hogy kerékpárral mentem haza és jött egy autós, alárendelt útról akart felkanyarodni. Persze, hogy elengedtem, elsőbbségem ellenére is, mert pillanatnyilag "üres" volt a főút, és tudtam, hogyha akkor "önzősködök", akkor még legalább 10 percig szobrozik és járatja a motort.

De egy nem túl "gyalogosforgalmas" úton mi az úristenért nem lehet egy negyedpercre megállni? Nem én mellőzöm lámpát és szintén nem én vagyok az, aki nem bocsátja oda a rend szorgos őreit. Pedig jöhetnének oda is!

2017. okt. 17. 00:16
 12/26 anonim ***** válasza:
45%
Mindig mindenkit elengedek a zebrán, mivel nem magyarországon tanultam vezetni és tettem le a jogsit. Itt pedig ahol én élek (külföld), alap hogy megállnak a gyalogosnak és elengedik (1-2 paraszt magyart/lengyelt/románt leszámítva.)
2017. okt. 17. 00:46
 13/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az első megértő választ. 🙂 Mi is voltunk kint Németben és még mi éreztük magunkat rosszul, ha állóra fékezték az autósok magukat. 😃 Itt meg játsszák az eszüket, senki sem több azzal, hogy autója van.
2017. okt. 17. 00:59
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Neked derogál fél perccel korábban elindulni az óránként járó buszra? Nem azért, de ennyi erővel, ha valaki átenged időben, de meg kell állni egy nem tervezett cipőkötésre, ugyanúgy lekésed a buszt. Másrészt, ha van nyomógombos zebra akkor mégis mi a gondod? Pont erre van, amikor ritkán arra téved egy gyalogos, megnyomja, pár másodperc alatt piros az autósnak, zöld a gyalogosnak.

Valahogy sose tudtam megérteni mire frusztrálják magukat az ilyen kertvárosi anyuka típusú nők. Akkor is idegbajosak, ha alájuk van tolva a Káskáj, akkor is ha nincs.

2017. okt. 17. 07:03
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Költözz Nyugat Európába és megoldódik a problémád. ( Hacsak egy átlag magyar el nem üt )

Miután kiköltöztem először csodálkoztam, később megszogtam, hogy megállnak az autók a zebránál.

Egy idő után ez pavlovi reflex-é vált. 2 hete élhettem kint, amikor jött az első kedves beszólás kb 100+ decibellel. " A k....@ anyád " Persze nem állt meg. Otthon édes otthon úgy hiányzol.

2017. okt. 17. 10:00
 16/26 anonim ***** válasza:
34%
12-es vagyok, lepontozhattok, de attól még így van. Külföldön más az autósok mentalitása, és itt természetes hogy elengedik a zebrán a gyalogosokat. Eleve már az oktatójuk úgy nevelte őket, ahogy engem is. Mindig kötelező volt megállnom amikor tanultam vezetni, és keményen leb4szott ha 1-2x figyelmetlenségből nem álltam meg. Sőt vizsgán azonnal megvágnak érte. Magyarországon meg természetes dolog parasztnak lenni, és elütni a gec1be a gyalogost is, a motorost is, meg a biciklist is.
2017. okt. 17. 12:00
 17/26 anonim ***** válasza:
Jah és eleve senki nem úgy ül be a kocsiba, hogy egy idegroncs amiért nincs pénze hónap végén meg idegroncs a többi paraszt autós miatt, akik bevágnak elé, meg leszorítják.
2017. okt. 17. 12:02
 18/26 anonim ***** válasza:
12/16 válaszát olvasva kicsit kérdéses, hogy ki az, aki igazán paraszt? :-)
2017. okt. 17. 12:10
 19/26 anonim ***** válasza:
54%

"12/16 válaszát olvasva kicsit kérdéses, hogy ki az, aki igazán paraszt? :-)"

Gratulálok, sikerült megragadni a lényeget! Két csúnya szó miatt én vagyok a paraszt, még véletlenül sem az aki elüti a gyalogost a zebrán. De ebből látszik, hogy a mondandóm érdemi részébe nem sikerült belekötni.

2017. okt. 17. 12:28
 20/26 A kérdező kommentje:
Nincs gombnyomós sem, ezért írtam, szexeltek (b...sztak) odarakni, rendőr sem szeret ott dolgozni, pedig csomó pénzt akaszthatna le. Én felpontoztam mindenkit...
2017. okt. 17. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!