Adott egy buszöböl, ami egyben kanyarodósáv is, a buszöböl végében áll egy rendőrautó (jobbra indexelve). Megteheti ezt? Mekkora időtartamra?
Kanyarodni akartam, láttam, hogy ott áll jobb indexszel egy rendőrautó, azt gondoltam, hogy csak egy pillanatra álltak ott meg valamiért, beálltam mögé, vártam pár másodpercet, majd kikerültem. Szabályos?
Ha egy megkülönböztető jelzésekkel felszerelt autó tilosban parkol, be kell kapcsolnia a fényjelzéseket, mert csak így mentesül a megállásra és várakozásra vonatkozó szabályok alól.
A rendőrautóra, ha nem használ megkülönböztető jelzést, ugyanúgy vonatkozik a kresz, mint mindnekire.
2017. okt. 13. 15:07
2/7 A kérdező kommentje:
Be volt kapcsolva, tehát szabályos volt.:)
2017. okt. 13. 15:12
3/7 anonim válasza:
A rendőrautóra gyakorlatilag semmilyen szabály nem vonatkozik. Az elmélet persze más, de láttam én már úgy piroson átmenni rendőrautót, hogy előtte 2 mp-re bekapcsolta a fényt, utána meg ki. Tehetnek egy szívességet.
2017. okt. 13. 15:54
4/7 anonim válasza:
Utolsó: a piroson így áthajthatott a rendőrautó, azzal nincs gond. A szemtelenség ott kezdődik, hogy a felkapcsolt megkülönböztető jelzésről jegyzőkönyvet kell írnia a sofőrnek és indokolnia a használatot. Na ezt biztos nem tette meg, így lett pofátlan.
2017. okt. 13. 16:39
5/7 anonim válasza:
ez itt Gazdagréten is előfordul nagynéha...címet keres, vagy bármi.. kikerülöm, oszt jónapot.
amúgy ott áll meg ahol épp muszáj..
2017. okt. 13. 16:53
6/7 anonim válasza:
A rendőr azt csinál, amit akar. Mégis ki büntetné meg? A belsősöknek van jobb dolguk is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!