Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Véda nézi az utas oldali...

A Véda nézi az utas oldali biztonsági övet?

Figyelt kérdés
Számíthatok büntire ha az utasoknak nem volt bekapcsolva a biztonsági öve?
2017. okt. 12. 19:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
93%

Az elso valaszolo vagyok es az igazsagot irtam le... igen, tudna nezni a veda az utas biztonsagi ovet is, képes rá, de amiatt nem büntetnek! Mivel a sofort nem buntethetik!

Ha megallit a rendor es vmelyik utas nincs bekotve, akkor se a sofort bunteti meg, hanem az utast! Ez 100%.

Utolag meg ugye eleg nehez lenne kideritenie a rendorsegnek vallomas nelkul, hogy eppen ki utazott az autoban, amikor a traffi lotte a kepet... valoszinuleg ezert nem foglalkoznak vele.

2017. okt. 12. 22:33
 12/16 Koplárovics Béci ***** válasza:
89%
Legjobb tudomásom szerint egyelőre a sofőrt sem büntetik. Hiába LENNE képes rá, egyszerűen nem működik. Pedig van olyan ismerősöm, aki notóriusan nem köti be magát, és havi többezer km-t vezet, több VÉDA is az útjába esik, mégsem jönnek naponta a büntetések.
2017. okt. 13. 06:50
 13/16 anonim ***** válasza:

A be nem csatolt biztonsági öv nem tartozik az objektív felelősség körébe. Ezért az "utas" miatt biztosan nem büntethetik se a tulajdonost, sem az üzembentartót.

De ha a sofőr nem köti be magát, azért sem büntethetnek automatikusan. Elméletben (példát még találtam rá) a rendőrség büntethet akkor, ha elismered a szabályszegést.

(ám ha közvetlen hozzátartozóra való hivatkozással élsz, akkor nem tudnak mit kezdeni, illetve bizonyítaniuk kell, hogy te szerepelsz a képen- nem tudom, ez mennyire egyszerű és életszerű)

2017. okt. 13. 07:33
 14/16 anonim ***** válasza:
Még a sofőrét sem nézi.
2017. okt. 13. 09:26
 15/16 anonim ***** válasza:
39%
Amiért már dolgozni kéne azaz visszapörgetni és kielemezni a felvételeket, az már nem megy. Büdös nekik a munka. Kizárólag traffipaxként használják.
2017. okt. 13. 13:37
 16/16 anonim ***** válasza:

Igen, öv be nem kötésért is mehet a bírság, ha ezt a VÉDA kétséget kizáróan, azaz jól láthatóan rögzítette.

Itt egy videó arról, hogy mi mindenért megy az automatikus bírság:

[link]

Innetől mutatja az övet:

[link] ?t=31s

2017. nov. 29. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!