A Véda nézi az utas oldali biztonsági övet?
Az elso valaszolo vagyok es az igazsagot irtam le... igen, tudna nezni a veda az utas biztonsagi ovet is, képes rá, de amiatt nem büntetnek! Mivel a sofort nem buntethetik!
Ha megallit a rendor es vmelyik utas nincs bekotve, akkor se a sofort bunteti meg, hanem az utast! Ez 100%.
Utolag meg ugye eleg nehez lenne kideritenie a rendorsegnek vallomas nelkul, hogy eppen ki utazott az autoban, amikor a traffi lotte a kepet... valoszinuleg ezert nem foglalkoznak vele.
A be nem csatolt biztonsági öv nem tartozik az objektív felelősség körébe. Ezért az "utas" miatt biztosan nem büntethetik se a tulajdonost, sem az üzembentartót.
De ha a sofőr nem köti be magát, azért sem büntethetnek automatikusan. Elméletben (példát még találtam rá) a rendőrség büntethet akkor, ha elismered a szabályszegést.
(ám ha közvetlen hozzátartozóra való hivatkozással élsz, akkor nem tudnak mit kezdeni, illetve bizonyítaniuk kell, hogy te szerepelsz a képen- nem tudom, ez mennyire egyszerű és életszerű)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!