Vezérlés csere alatt mit kell érteni?
Fél éve vettem autót, olajat, olaj-lég-pollen szűrőt cseréltem, de vezérlést nem. Ez baj? Honnan lehet tudni, ha cserélni kell?
Mennyibe kerül ennek a cseréje?
Köszi!
Típusfüggő mit kell cserélni, milyen futásteljesítmény után, és hogy mennyiből jön ki.
Vannak láncos motorok is, azok általában jóval többet elfutnak.
"Vezérlés" csere alatt a vezérműszíj vagy -lánc cseréjét értjük, amihez motortól függően jön még egy-két alkatrész és jó esetben a vízpumpa is. Nem játék, mert ha szakad, általában a motor is menthetetlen lesz.
Ha ez kérdés volt, akkor talán jól tippelem, hogy nem értesz hozzá. Keress egy szerelőt vagy jobb híján vidd el egy márkaszervizbe, ott megmondják, hogy mikor kell cserélni.
Akkor a szervízkönyvet fellapozod, megnézed, hogy mikor cseréltek vezérlést, majd megnézed a csereperiódust, szintén a szervízkönyvben. Ha az utolsó csere óta futott km közelíti a csereperiódust akkor cserélteted.
Mindezt feltételezve, hogy elhiszed ami a szervízkönyvben van.
Csak egy kérdés, ha már van szervízkönyved, és volt szerelőnél a kocsi, a szerelőd nem figyelmeztetett esetleg, hogy azt is cserélni kell?
Sose volt Ford-om, de ez komoly, hogy nincs benne egy ford szervizkönyvben a vezérléscsere?
Szerintem max akkor, ha a szerelő nem írta be. Akkor se fékbetét, tárcsa, váltóolaj stb stb cserét se lehet beírni? Nonszensz lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!