Mitől remeg a motor? (vw 1.6 75kw)
Figyelt kérdés
Adott egy 2007-es Golf Plus 1.6 75kw (BSE) motorral. Alapjáraton néha érezhetően remeg a motor, hibajelet nem produkál, teljesítménye, fogyasztása rendben. Folytószelep kipucolva. Márkaszervíz és a saját szerelő nem tud ésszerű megoldást. Milyen típushibái vannak ennek a motornak? A 2008-as évjáratú ugyanilyen motorral szerelt Jetta is hasonló tüneteket produkál.2017. okt. 9. 20:34
1/8 anonim válasza:
Motortartó bakok voltak nézve? Motorfékezésnél nem ránt egy nagyot az autó gáz elvételkor?
2/8 A kérdező kommentje:
A bakok is rendben vannak, nem ránt. Köszönöm a válaszodat.
2017. okt. 10. 18:08
3/8 anonim válasza:
Ezek ilyenek lesznek öregebb korukra, 2005-ös Seat Altea ugyanezzel a motorral (gyakorlatilag egy Golf Plus :) ugyanezt produkálta, minden egyéb hiba nélkül.
4/8 anonim válasza:
Amire érdemes figyelni ennél a motornál egyébként az a fojtó szelep, valamint, hogy szereti csipegetni az olajat.
5/8 A kérdező kommentje:
Bíztam benne, hogy van valami praktika amivel én nem vagyok tisztában és ezáltal megszüntethető a "probléma".
Köszönöm nektek is!
2017. okt. 11. 17:40
6/8 anonim válasza:
Ezekbe a motorokba gyárilag nagyon alacsony az alapjárat 650, ezért remeghet a motor. Vagy motor/váltótartó bak. Vagy valamelyik gyertya/gyújtótrafó, de itt dobna fel hibakódot.
7/8 anonim válasza:
Régi a cikk, de talán még jól jöhet. Audi A3-asom 2007-es 1.6 BSE (ugyanaz a motor). Ugyanezek a tünetek. Kb 650-670 RPM körül ingadozik, de annyira kis mértékben, hogy néha észre sem lehet venni, néha meg a kasztnin is érezni egy enyhe remegést. Akár hideg, akár meleg a motor. Hibakódmentes, gyertyák cserélve, fojtószelepház tisztítva. Ami ESETLEG más, mint a gyári javaslat (5W-30) helyett 5W-40-es olajjal használom. Nem tudom, talán... Ja, ha megy a klíma, akkor automatikusan megemeli az alapjárati fordulatszámot, kb. 800 fölé, akkor egyáltalán nem produkálja a remegést!
8/8 Beni 0117 válasza:
Szép napot kívánok nekem is ugyan ez a hiba és nem jövünk rá esetleg
tudnál neked segíteni?? sikerült megoldani a hibát tudnál nekem segíteni előre is köszönöm a..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!