Simsonon kuplunglamellák cseréje bonyolult? Kb. mennyibe fog fájni?
Otthon simán megoldható.
az alkatrészköltség kb 5000 ft.
Ha jól emlékszek akkor 700 forintból megúsztam én tavaly előtt. Otthon csináltam meg , előtte még nem csináltam ilyet csak láttam hogy hogyan kell.
Sikerült összeraknom és működött is.
Legyen nálad egy erős fogó(valami nagy fogó, pl csőfogó), jó a franciakulcs is,
egy satu és egy külső seeger fogó.
A leszedéshez nem tudom milyen kulcs kell de legyen nálad többféle méretű krova.
Ha leszedted a kuplungot akkor a lamelákat beleteszed a satuba. Úgy tudod csak hogy az egyik felét a satuba teszed, a másik felét meg franciakulccsal összefogod.
A seeger gyűrűt leszeded és lassan kitekered a satut és a franciakulcsot. A lamellákat kicseréled, figyeld meg hogy hol volt a kopott és a helyére tedd az újat. Tedd bele a kuplung kosárba, hogy tudd hogy jól helyezkednek e el. Fogd össze őket jó erősen és úgy vedd ki onnan hogy ne mozduljanak el. Tedd satuba, jó erősen szorítsd össze, hogy a seeger gyűrűr rá tudd tenni és ha rátetted akkor már csak annyi van hátra hogy visszatedd a helyére.
Nagyon szorul a kuplung a tengelyen szal a felrakás és a leszedés nem egyszerű, leszedéskor óvatosan feszegesd le, felrakáskor meg apró ütésekkel rakd a helyére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!