1993 Pontiac Trans AM Formula fogyasztás?
Itt van az autó, 5700ccm, V8, benzines.
Neten 10-15literes (15-23 mpg) fogyasztást olvastam, mennyire reális az ilyen autóknál?
Amerikába ugye máshogy van az oktánszám, ott lehet kapni alacsonyabbat is, hogyan változna a fogyasztás egy nagyobb oktánszámú üzemanyagnál pl.?
nem fog a nagyobb oktánszámtól nőni a kompresszió.
a 15-23 mpg usa használattal van mérve, nekem van uj usa modell autóm, bezony nem fogyaszt annyit mint kinn.. az ok egyszerű beállnak 80-90km/h ra és ugy mennek vele. Ha én is 90el megyek az amerikaiak által irt 40 mpg-m megvan a 200 lovas benzinessel, de amikor magyarországi vezetést csinálok máris csak 24-26 mpg.. a dolog egyszerű, ők ritkán mennek 130-140el, elővárosi közlekedés beinditja megy 60 mérföldet 80al azt kész.
Szóval ne gondold hogy a v8 ennyit fog enni, lesz az 20 liter még akkor is ha a gázt érinted..
"Neten 10-15literes (15-23 mpg) fogyasztást olvastam, mennyire reális az ilyen autóknál?"
Egyáltalán nem reális. 15-20 liter a reális fogyasztása egy ilyen monstrumnak.
"Amerikába ugye máshogy van az oktánszám, ott lehet kapni alacsonyabbat is, hogyan változna a fogyasztás egy nagyobb oktánszámú üzemanyagnál pl.?"
Semennyire nem befolyásolja az oktánszám a fogyasztását.
Amúgy meg Amerikában sincs sokkal kisebb oktánszámú. Talán 92-es a legkisebb. Csak ott ugye máshogy számozzák.
14 liter az átlag, igaz van erősebb és gyengébb modell is az itteni átlagban.
Mondjuk rdekes, szerintem ez igen kevés ahhoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!