Milyen csavarokat használnak az üléssín rögzítésére autókban?
Pl Opelnél mezei 8-as csavarok.
Egy gagyi pözsónál valamilyen berohadt 7-es!! csavarok voltak, amiket ki kellett fúrni.
Kb ott voltam annál, felgyújtom az egész autót.
Nincsenek standard előírások ezen a téren.
Típusonként egyedi a két sín egymástól való távolsága, ahogy különbözőek a sínt rögzítő furatok távolságai is. Más-más jellegű a sínek profilja, és azon belül is eltérőek a görgők/golyók kialakításai. Az öregebb autóknál pl. Trabantnál még görgőt sem találsz csak a két peremes profil csúszkál egymásban. Aztán eltérőek az ülés
reteszelési megoldásai is, miként a sínek rögzítése is lehet torx, imbusz, hatlapfejű, vagy akár csavarhúzós fejű megoldás is.
Szóval ha ülést akarsz cserélni idegen típusra -mert gondolom ez a kérdés háttere- akkor csinálni kell egy egyedi konzolt. ;)
Köszönöm a válaszokat! Ezzel is okosabb lettem.
Egyébként egy szimulátort építettem, és ahhoz kellettek az adatok. Szerencsére találtam egy mk2 fiesta ülést sínnel együtt, szóval nem kellett sokat barkácsolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!